Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Boomkwekerij Huiting Vianen kleur en groen
Wie een boom plant,
plant hoop!

Van kweken tot advies, van aanplant tot onderhoud

Het hele Huiting team biedt optimale zorg voor de kringloop van een boom

Alleen soortechte en sterke soorten

Een passende boom voor elke tuin

Dakbomen en leibomen voor terras of afscheiding

Een boom brengt leven in de tuin!

Bomen zijn onmisbaar voor een gezonde en groene leefomgeving en sterk in visuele beplantingsplannen. Daarnaast een aanwinst in elk seizoen: blije bloesem in de lente, verrukkelijke vruchten in de zomer, bonte bladverkleuring in de herfst, sierlijk silhouet in de winter.

Elke tuin vraagt een boom. Een boom geeft prachtige hoogte- en dieptewerking, schaduw en koelte, absorbeert regenwater, trekt vogels aan, zuivert de lucht, werkt stress-verlagend, verhindert inkijk, vermindert omgevingsgeluiden en geeft waardevermeerdering aan het huis.

Populaire bomen

Leibomen

Door de compacte vorm van leibomen worden ze vaak toegepast voor het afschermen van de tuin.

Bolbomen

Bolbomen zijn uitermate geschikt voor een kleine tuin, je loopt er gewoon onderdoor.

Dakbomen

De privacy en beschutting die dakbomen creëren, maken het aangenaam vertoeven op het terras.

Meerstammige bomen

Behalve sfeer en natuurlijke uitstraling geeft een meerstammige boom ruimtelijk effect aan de tuin.

Meer lezen over bomen? Ga snel naar het artikel 'meer over bomen' op de pagina Tuintips

Met Johan Huiting bomen over bomen

‘kennis en kwaliteit zijn de kernwoorden’

Met Johan Huiting, gaan we even bomen over bomen. Johan, zelf boom van een kerel, is het gezicht achter Boomkwekerij Huiting. Een belangrijke tak in het Huiting-familiebedrijf.

Welke soorten bomen worden hier gekweekt?
Allerlei vormen, soorten en maten van dak- lei- en bolbomen, zuilbomen, treurbomen, bloesembomen, laanbomen, hoog- en halfstamfruitbomen, groenblijvende (lei)bomen en beveerde bomen. Voor leibomen maken we mooie rechthoekige rekken, dan heb je een volledig en strak scherm als je een hele rij bomen plant. Een goede gewoonte is een boom planten of schenken bij een geboorte of huwelijk. Vaak wordt hiervoor een fruitboom gebruikt. De meeste bomen staan tegenwoordig in pot, wat maakt dat ze het hele jaar door geplant kunnen worden, behalve tijdens een vorstperiode. Het grote voordeel is dat de klant de gewenste boom vaak nog dezelfde dag kan meenemen.

Waarom zou elke tuin één of meerdere bomen moeten hebben?
Bomen zetten CO2 om in zuurstof en zijn dus onmisbaar voor alles wat leeft. Zo ook voor de vogels, zij maken graag hun nesten met name in bolbomen. Daar profiteren wij weer van, want vogels vangen heel wat muggen weg. Bomen zorgen ook voor schaduw, onder een parasol blijft de warmte hangen, maar een boom geeft echt verkoeling. Een boom geeft ook hoogte en diepte aan een tuin en kan, op de juiste manier geplaatst, inkijk tegen gaan

Tot slot, waarom een boom van Boomkwekerij Huiting?
Wij zijn van huis uit gewend om mensen persoonlijk advies te geven. Zo kunnen we de mensen goed uithoren over wat ze precies willen, vragen stellen over de plek en inzicht geven in de verschillende selecties die we van een boomsoort hebben. Foto’s op internet zijn vaak misleidend, bij ons kunt u zien wat u koopt. Wij bieden goede kwaliteit, een redelijke prijs en deskundig advies.

Wij leveren graag bomen waar mensen veel plezier aan beleven, het is toch een investering voor vele jaren!

HUITING ZOEKT!

TUINTIPS VOOR ELK SEIZOEN
TUINADVIES

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten