Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

TUINTIP: HET VERGETEN PLANTSEIZOEN…

De meeste mensen gaan vooral in het voorjaar in de tuin aan de slag. Daarmee is het ideale plantseizoen, het najaar, naar de achtergrond verschoven. Door te planten in de herfst kunt u als tuinbezitter al meteen in het vroege voorjaar genieten van al het groen dat ontluikt. Planten in het najaar biedt echter nog veel meer voordelen, denk aan: Water, Wortels, Winterslaap! 

Water
In de herfst regent het gewoonlijk meer dan in het voorjaar. Sowieso is de luchtvochtigheid hoog, de nachten zijn langer en er is meer dauw. Planten drogen minder snel uit, u hoeft minder vaak en minder lang de nieuwe aanplant na te lopen met de gieter.  

Wortels
In het najaar is de bodem nog opgewarmd door de zomer en zullen planten beter aanslaan. Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn. De grond heeft meer tijd om aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om zich te ontwikkelen. Zo kunnen ze makkelijker voeding en water opnemen op momenten dat het moeilijk wordt. 

Winterslaap
Planten bereiden zich in het najaar voor op de winter door onder meer voedingsstoffen op te slaan in wortels en takken. In de warme bodem zullen ze voor de winter wel wortelen, maar weinig energie steken in het maken van nieuwe scheuten. Bovendien zijn planten die in het najaar worden gekocht volledig ontwikkeld. 

Een bloeiende lente plant je in de herfst!

Ziet u door de takken de rozen niet meer?
Schakel dan ons hoveniersbedrijf in!

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!