Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

TUINTIP: GAZON UIT WINTERSLAAP…

Kale plekken, schrale sprieten, platgetreden stukken en molshopen. Je gazon komt niet altijd fraai uit de winterslaap. Gelukkig herstelt gras snel. Vooral met een beetje hulp. Hark de molshopen open en zaai de plekken opnieuw in. Verdiep je eens in het wonderlijke leven van de mol en je zult ervan versteld staan dat je niet meer als een berg tegen een molshoop aankijkt. Met DCM Graszaad Plus Herstel en een laagje bodemverbeteraar DCM Vivimus Gazon erbovenop, zijn die kale plekken in het gazon snel weer mooi groen. DCM Graszaad Plus Herstel bevat snelkiemende graszaden én startvoeding. 

Bemesting
Zit er nog mos in het gazon? Strooi dan eerst DCM Gazon Pur, een meststof die de grasmat voedt en indirect werkt tegen mos. Geen mos? Gebruik dan DCM Vital Green als meststof. En… een primeur dit jaar is DCM Robot-mix. Een meststof met bacteriën, speciaal ontwikkeld voor gazons met een robot- of mulchmaaier. Meer weten over deze nieuwe meststof? Kijk op onze website HIER LINK NAAR WEBSITE. 

Bemesting voor gazon
Dit jaar vindt u bij ons, naast vertrouwde DCM meststoffen, ook de DCM Robot-mix in ons assortiment. Deze meststof met bacteriën is speciaal ontwikkeld voor gazons met een robot- of mulchmaaier. De combinatie meststof en kalk voedt niet alleen het gazon, maar ontzuurt de bodem ook enigszins. Dit zorgt voor verbetering van de opname van voedingselementen. Hoog kaliumgehalte zorgt voor een sterke en dichte grasmat, die goed bestand is tegen droogte, vorst en betreding. Extra magnesium en ijzer geeft een diepgroene kleur aan het gras. In proeven is bewezen dat twee keer per jaar bemesten met DCM ROBOT-MIX zorgt voor minder vilt in de grasmat. 

Voor gazons die op een andere manier worden gemaaid, zijn de meststoffen DCM Gazon Pur en DCM Vital Green een zeer goede keuze. Bij mos in het gazon raden we vooral DCM Gazon Pur aan. Geen mos? Dan volstaat DCM Vital Green. 

Laat u gerust informeren op het tuincentrum welke meststof het best bij uw gazon past. 

Ziet u door de takken de rozen niet meer?
Schakel dan ons hoveniersbedrijf in!

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 08:30–16:00  |  Zo: Gesloten