Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

TUINTIP: ALLEMAAL BEESTJES…

Door de droogte van de afgelopen weken zitten er veel bladluizen op hagen, rozen, sierstruiken en groenten. Deze kleine diertjes hebben een grote impact op uw planten. Ze prikken in bladeren, knoppen en het sappige groen in uw moestuin en zuigen gretig de plantensappen op, waardoor de planten verzwakken.

 

Door lieveheersbeestjes in te zetten, kiest u voor een natuurlijke bestrijding. De larven van dit inheemse, tweestippelige lieveheersbeestje zijn namelijk echte veelvraten: per dag eten ze makkelijk 100 bladluizen op. Als ze verpopt zijn, blijven de lieveheersbeestjes dankbare hulpjes, want ook zij voeden zich maar al te graag met bladluizen. Koop DCM Naturapy Adali-Guard en los het luizenprobleem op met hulp van de natuur!

 Meestal leven bloemen en beestjes in harmonie met elkaar samen in de natuur. Ze hebben elkaar immers nodig, voor de bestuiving of als voedselbron. Daarom een paar tips waardoor vooral nuttige beestjes zich welkom voelen in uw tuin. 

  • Zorg voor voldoende variatie aan planten in de tuin, verspreid over het hele jaar. Met bloeiende, liefst enkelbloemige, planten en besdragende struiken hebben de beestjes keuze in voedselbronnen en schuilmogelijkheden. Hoe diverser de beplanting, hoe meer verschillende beestjes en hoe beter het evenwicht in de tuin.
  • Koester de beestjes in plaats van ze te bestrijden. Raak verwonderd van wat ze allemaal aan goeds doen in de tuin.
  • Heeft u water in de tuin, dan komt de kikker meestal vanzelf en deze helper heeft tal van insecten op het menu staan.
  • Lok egels naar de tuin. Maak de tuin niet te netjes, zorg voor schuilplaatsen en natuurlijke hagen en afscheidingen, zodat ze de tuin in en uit kunnen. Als beloning vangen ze tal van slakken, rupsen en kevers voor u weg.
  • Wacht bij een plaag zoals bladluizen gerust even af. U zult merken dat het lieveheersbeestje, de zweefvlieg en de gaasvlieg met hun larven komen om deze bladluizen te eten.
  • Als u toch een plaag moet aanpakken, kijk dan of het met natuurlijke bestrijders kan, zoals aaltjes van DCM Naturapy.

Ziet u door de takken de rozen niet meer?
Schakel dan ons hoveniersbedrijf in!

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!