Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Huiting al 60 jaar geworteld in Vianen
Wilco Huiting vertelt…

'Mooie, groene tuinen en tevreden klanten geven mij echt voldoening! In mijn werk als voorman onderhoudshovenier heb ik eigen klanten, waarvoor ik met veel plezier werk. De tuinen zie ik bijna als mijn eigen tuin, heb ze vaak op mijn netvlies, vooral als ik iets mag vernieuwen.' 

'Als kind vond ik alles wat met natuur en biologie te maken had leuk en smeekte ik om een tuintje, dan weer een vijver of een volière. Van mijn beide opa’s heb ik de liefde voor de natuur meegekregen. De ene opa was echt meer natuurmens, hij hield van rugstreeppadden in de vijver en ringslangen in de regio, van de andere opa, de eerste generatie Huiting in het familiebedrijf, heb ik vooral de liefde voor planten. Nu ik zelf een tuin heb, kan ik ontzettend genieten als er een koninginnenpage of kolibrievlinder op de planten neerstrijkt.' 

Mooie, groene tuinen en tevreden klanten geven mij echt voldoening! In mijn werk als voorman onderhoudshovenier heb ik eigen klanten, waarvoor ik met veel plezier werk. De tuinen zie ik bijna als mijn eigen tuin, heb ze vaak op mijn netvlies, vooral als ik iets mag vernieuwen. De tuinen waarin ik werk waren altijd al groen, ondanks de trend van nu om tuinen te vergroenen, daarin is niet veel veranderd. Wat wél veranderd is in de achterliggende jaren: we zijn veel meer bezig de natuur te betrekken in de tuin en het geheel tot een beleving te maken. Waar vroeger de gifspuit een manier was om in te grijpen, kijken we nu veel meer naar de bodem, naar wat planten nodig hebben, en als het echt niet anders kan gebruiken we biologische bestrijdingsmiddelen.

Inzetten op inheems en dichtbij halen wat kan. Er is nog zoveel te winnen, ik hoop echt dat de volgende generatie daarin nog veel meer kan betekenen. Verantwoordelijkheid nemen in de keuzes die we maken zie je ook terug in de geleidelijke overstap van motorisch naar elektrisch gereedschap. Goed voor het milieu en fijn voor de thuiswerkers. Die ervaren minder geluidsoverlast en zijn erg blij met deze ontwikkeling.

'Ik betrek mijn eigen kinderen Hanna (4), Sem (3) en Febe (1) nu al bij alles wat hier rondom ons huis en op het tuincentrum groeit en bloeit'

Ze hebben eigen plantjes in de tuin, de bloemenweide voor ons huis mee ingezaaid en zelf aardbeienplantjes op het tuincentrum gehaald en geplant. ’s Avonds maken we vaak een rondje en plukken wat bloemen. Bij Sem gaat de liefde vooral door de maag: hij plukt en eet graag aardbeien, frambozen en bosbessen. Zo probeer ik hen al vroeg aandacht voor de schepping bij te brengen. Tuin en gezin zijn eigenlijk ook mijn grootste hobby. 
De afgelopen twee jaar zijn we veel bezig geweest met het verbouwen van het oude huis van mijn opa en oma en het aanleggen van een kleurrijke bloemenweide en kindvriendelijke tuin.

We genieten enorm van het wonen op het Huiting-erf. Mijn vrouw Mariska is invalleerkracht in het basisonderwijs en zorgt vooral voor ons groeiende gezin. Het leuke van hier wonen, is ook haar betrokkenheid op het bedrijf en op de collega’s, die ze altijd groet en regelmatig even spreekt. Zo is alles verweven met elkaar.

Gelukkig zijn er steeds weer nieuwe uitdagingen voor het hoveniersbedrijf, dat dit jaar 60 jaar bestaat en waaraan ik alweer 11 jaar verbonden ben. 

'Met veel plezier werk ik in het familiebedrijf. Wij kunnen gewoon eerlijk zijn tegen elkaar. Je weet echt wat je aan elkaar hebt, omdat je elkaar al je hele leven kent. En dan, lachend: ruzie hebben we vroeger al gemaakt, dat hoeft nu niet meer. Er is geen concurrentie, samen bouwen we aan iets moois en gunnen elkaar alleen het beste.'

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten