Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Pascal van der Grijn, 25 Jaar bij Tuincentrum Huiting

Puntjes op de i…

“Pascal, zou jij het tuincentrum willen gaan doen?” Ik was best een beetje van slag, maar zag het ook als mooie uitdaging. Nog steeds ben ik onder de indruk van het vertrouwen dat ze mij gaven en geven. 

Zestien jaar was ik, een broekie nog. Ik ging naar de Middelbare Tuinbouwschool en zocht een stageplaats. Op een dag zetten mijn ouders mij af bij een kwekerij in Vianen. Ik zocht een zekere meneer Huiting. Ergens in een schuurtje vond ik hem. Huiting nam mij eens goed op en was duidelijk niet meteen enthousiast. Vijf, zes jaar later… zijn opvolgers, Chris en Johan, komen naar mij toe: “Pascal, zou jij het tuincentrum willen gaan doen?” Ik was best een beetje van slag, maar zag het ook als mooie uitdaging. Nog steeds ben ik onder de indruk van het vertrouwen dat ze mij gaven en geven. Als je al zo lang in een familiebedrijf werkt, word je bijna familie. Klanten kunnen echt verbaasd zijn als ze erachter komen dat ik geen Huiting ben.

De stageplek kreeg ik, een bijbaantje ook. Liep ik daar, met een veel te grote stofjas aan en een dikke portemonnee op zak. De klanten kwamen gewoon naar je toe, niks kassa. Koffie dronken we bij Huiting en zijn vrouw in huis, heel knus, pure nostalgie. Van oude Huiting leerde ik ook veel. Hij bracht mij de fijne kneepjes van het tuincentrum-vak bij. Huiting zag alles en gaf opbouwende kritiek, zoals hij dat noemde. Hij leerde mij met klanten omgaan en zei herhaaldelijk: “Houd je werkplek schoon, je kunt immers zo een klant moeten helpen.” Die les krijgt iedereen hier nog steeds mee. Ik kreeg het ook echt wel te horen als ik teveel had ingekocht. Huiting heeft mij zeker mede gevormd!

Ik werkte altijd. Wekelijks ’s morgens vroeg naar de veilig in Vleuten of Boskoop, ’s avonds naar Aalsmeer om planten te halen. Wat een luxe, dat alles tegenwoordig gebracht wordt! De winkel veranderen deden wij ook in de avonduren. Nu ben ik gelukkig ’s avonds thuis en geniet van mijn gezin, mijn vrouw Manon en onze drie kinderen Ruben, Marit en Ivar. Óf ik zie hen op het werk, want inmiddels is het hele gezin verweven met HUITING: Manon heeft hier opdrachten als fotograaf en alle drie de kinderen hebben hier hun bijbaantje.

Ik mag in mijn vrije tijd graag wat nuttigen op een terrasje met gezin of vrienden en musea en landgoederen bezoeken. Verder ben ik penningmeester van Stichting StrandLinks, een stichting die zich bezighoudt met kunst en cultuur. Maar ook thuis met een fris biertje, wijntje of lekkere kop koffie onder onze overkapping of onder de meerstammige Cladrastis Kentukea, kom ik echt tot rust.

Het tuincentrum is mijn speelterrein. Twee keer per jaar gaat de hele winkel op zijn kop, het hele jaar door blijf je aanvullen en schuiven met spullen. Heerlijk om zowel binnen als buiten te werken met de seizoenen.

Mijn positie in het bedrijf zie ik als een schakel. Tussen collega’s en directie, tussen tuincentrum, boomkwekerij en hoveniersbedrijf, leveranciers en klanten. Doordat je ergens zolang werkt, krijg je met veel mensen een band. Dat is waardevol! Het geeft me energie als ons team op stoom is en klanten tevreden zijn. Ik hou van regelen én van snel resultaat. Mijn dag is geslaagd als we met ons team de doelen hebben bereikt die ik meestal de avond van tevoren heb bedacht.

Ik werk veel achter de schermen, letterlijk, want ik breng geruime tijd door achter het computerbeeldscherm. ’s Morgens vroeg en aan het einde van de middag als het rustig is, ga ik graag ‘spelen’. Het tuincentrum is mijn speelterrein. Twee keer per jaar gaat de hele winkel op zijn kop, het hele jaar door blijf je aanvullen en schuiven met spullen. Heerlijk om zowel binnen als buiten te werken met de seizoenen. Inspiratie voor de stijlkamers krijg ik al tijdens het inkopen. Doordat we een zelfstandig tuincentrum zijn, kunnen we onze eigen keuzes maken, en inkopen wat we zelf mooi vinden, met onze klanten voor ogen. Dat is echt een groot voorrecht! Wat ons verder onderscheidt van andere tuincentra is de beleving, de aandacht. Klanten waarderen die speciale Huiting-sfeer.

Voor mij persoonlijk is het altijd zoeken naar balans, tussen binnen en buiten en het kantoorwerk, tussen klanten groeten of aanspreken. De tijd zit me altijd op de hielen. Als ik een hele dag ongestoord mijn gang zou mogen gaan, dan zou ik de hele dag puntjes op de i aan het zetten zijn. Ik ben echt dankbaar dat we zo’n fijn team hebben en dat we met elkaar de schouders eronder zetten om het tuincentrum van zijn beste kant te laten zien.

Rode draad in mijn loopbaan hier: de ruimte die ik van de familie Huiting krijg. Het feit dat je menselijk en gunnend mag zijn. Ik ben dankbaar voor de fijne samenwerking met maar liefst drie generaties Huiting. Duurzame relaties en steeds duurzamer werken dat is mijn grote streven!

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten