Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Mirjam Arendonk-Meerkerk

Houd van positief kritische klanten en creaties maken die buiten haar eigen stijl omgaan.

Foto 2 Mirjam NB September 2023

'Wat ik vooral leuk vind is het klantencontact. Mensen komen hier vaak binnen met bepaalde wensen en als het dan lukt om er een mooi totaalplaatje van te maken, ben ik helemaal gelukkig.' 

Door mijn stage ben ik alweer zo’n 12 jaar geleden bij HUITING binnengekomen. Met mijn opleidingen Bloembinden en MBO Interieur & Vormgeving voelde ik me op het Tuincentrum helemaal op mijn plek. Eerst nog een zaterdagbaantje, maar later kreeg ik een vast contract. Wat ik vooral leuk vind is het klantencontact. Mensen komen hier vaak binnen met bepaalde wensen en als het dan lukt om er een mooi totaalplaatje van te maken, ben ik helemaal gelukkig. Dat kan iets kleins zijn van een perfecte combinatie van een pot met plant tot nieuwe inrichting voor een woonkamer. 

Ook vind ik het fijn als de winkel er tiptop verzorgd uitziet. Daarom spiegel ik graag, je weet dan wat er staat en het geeft inzicht in wat je verkoopt. 

Ik hou me ook bezig met de kamerplanten, het leuke daarvan is dat je steeds meer kennis krijgt en dit kan meenemen in het adviseren. Boeketten van zijden bloemen samenstellen vind ik ook erg leuk om te doen. Als er maar uitdaging in zit! Daarom hou ik van positief kritische klanten en creaties maken die buiten mijn eigen stijl omgaan.

Blijven leren en vernieuwend bezig zijn vind ik belangrijk. Zo heb ik onlangs weer een expertisedag gevolgd voor het maken van bruidswerk en vaasschikkingen. Mooi om te zien dat iedereen andere inzichten heeft! Zo’n cursus volg ik dan voor mijn eigen bedrijfje: MIMfleur Bloemen & Styling, maar komt ook bij HUITING van pas. Naast mijn werk bij HUITING verzorg ik allerlei bloemwerk en workshops. Soms alleen, soms met mijn zus die ook bloemist is, we huren elkaar regelmatig in, en regelmatig springen mijn moeder en tante bij. Dat is wel grappig, want vroeger waren de rollen omgekeerd. Je zou kunnen zeggen dat de liefde voor bloemen wel in de genen zit. Ook mijn andere zus en John, mijn man, springen bij als er veel tegelijk moet gebeuren.

Ik heb sinds kort mijn eigen werkatelier achter ons woonhuis in Schoonrewoerd. Na mijn trouwen, bijna 5 jaar geleden, ben ik in dit ouderlijk huis samen met John gaan wonen. Maar niet voordat het van boven tot beneden helemaal is opgeknapt door John, die zelfstandig ondernemer is: Arendonk Timmerwerken. Zijn passie is restauratiewerk, dus oude details in het huis zijn gebleven of teruggekomen. Allebei een eigen bedrijf, daar gaat best veel tijd in zitten. Op de bank zul je ons niet zo heel vaak zien zitten. We zijn gewoon graag bezig.

Ik ontspan vooral door bloemen en natuur. Ben graag buiten bezig. We hebben een stoere tuin met buxus, hortensia’s en een notenboom, wat helemaal bij het huis past. De plekken in het zicht moeten van mij strak en onkruidvrij zijn, op plekken waar ik er geen last van heb, laat ik tegenwoordig wat meer staan. Dat was even wennen voor mij, ik word al gauw onrustig van rommel, maar het is wel beter voor de beestjes en het bodemleven.

Echt rust vinden we in Frankrijk, waar we graag naar toe gaan en genieten in een basic huisje van het simpele buitenleven. Puur natuur dat voelt zo goed. En, ondanks dat we enorm genieten van de gezellige aanloop die we thuis altijd hebben, is het fijn om daar even samen te zijn. Of op een Grieks eiland. Om dan weer lekker thuis te komen tussen de bloemen. Ik geniet nu enorm van de dahlia’s die bloeien, maar ik hou ook heel erg van tulpen, ranonkels en bijzondere rozen. Eigenlijk vooral van bloemen van het seizoen, met een voorkeur voor de lente en de (na)zomer. En niet te vergeten veldbloemen. Die doen me terugdenken aan de tijd dat mijn zussen en ik als kind de bermen leegplukten en bloemenwinkeltje speelden.

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten