Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Melissa van Middelkoop

Ik had als kind al een tuintje, waar ik van alles uitprobeerde. Hoe mijn eigen tuin er in de toekomst uit zal zien? Ik denk een strakke tuin met mooie lijnen en groepen planten die elkaar versterken.

Ik heb zóveel geleerd. Als ik nu planten adviseer, vaak nog klein in het potje, dan weet ik hoe groot ze uiteindelijk in de tuin kunnen worden en welk onderhoud ze vragen. 

“Bijna 11 jaar geleden, ik was toen 14 jaar, heb ik hier mijn snuffelstage gedaan. Mijn moeder, Willeke, of Willie, zoals ik haar hier noem, werkte nog maar net bij HUITING en tipte me omdat ik iets met plantjes wilde doen. Tijdens mijn MBO-opleiding ben ik hier in mijn vrije tijd komen werken. Die opleiding ‘Groene Detailhandel’ was vooral gericht op verkoop en bestaat al niet meer. Liever had ik toen veel meer plantenkennis opgedaan, maar dat leer ik nu in de praktijk. Vooral omdat ik niet op één bepaalde afdeling werk, komen alle soorten planten en bomen wel voorbij.

 Toen ik hier een paar dagen vast kwam werken, heb ik nog wel even een uitstapje naar de bakker gemaakt: begon daar ’s morgens voor dag en dauw en eindigde ’s middags op het tuincentrum. Dat was wel een beetje veel van het goede. De plantjes wonnen het uiteindelijk van de taartjes. Op het tuincentrum was toen nog geen ruimte voor een hele werkweek, maar ik kon wel twee dagen met het hoveniersbedrijf mee. Dat was zwaar werk zeg!”

Waarom ik het leuk vind om hier te werken? Omdat de sfeer zo goed is, gezellig met collega’s, mooi bedrijf én omdat het er zo netjes uitziet. Dat past bij me! Dat je kwaliteiten hier echt gezien en gebruikt worden en dat ik zo’n afwisselende baan heb, vind ik ook zo gaaf! 

Melissa stond haar mannetje tussen de hoveniers, maar het werk op het tuincentrum bleef trekken. “Toen ben ik gaan afbouwen bij het hoveniersbedrijf en gaan opbouwen bij het tuincentrum. Toch had ik die tijd als hovenier echt niet willen missen. Ik heb zóveel geleerd. Als ik nu planten adviseer, vaak nog klein in het potje, dan weet ik hoe groot ze uiteindelijk in de tuin kunnen worden en welk onderhoud ze vragen. En omdat je met de seizoenen werkt, weet je precies welke werkzaamheden wanneer moeten gebeuren, denken aan verticuteren, bemesten etc.

Naast mijn werk bij HUITING doe ik hier en daar nog wat schoonmaakwerk. Ik kan slecht stilzitten, (familietrekje?) dus ben ook in mijn vrije tijd altijd met mijn handen bezig. Binnen of buiten, als ik het maar glad en strak kan maken. Maar ik hou ook enorm van gezelligheid: mensen om me heen, ik heb een relatie, leuke dingen doen met vriendinnen, uit eten gaan. Toeren met de camper van m’n ouders en op wintersport gaan, vind ik ook superleuk!

Waarom ik het leuk vind om hier te werken? Omdat de sfeer zo goed is, gezellig met collega’s, mooi bedrijf én omdat het er zo netjes uitziet. Dat past bij me! Dat je kwaliteiten hier echt gezien en gebruikt worden en dat ik zo’n afwisselende baan heb, vind ik ook zo gaaf! Je weet van tevoren nooit precies wat je te wachten staat. Het ene moment zit ik op de shovel grond te laden, het andere moment adviseer ik klanten of zet nieuwe planten weg. Dat het werk zo afhankelijk is van de seizoenen, maakt het alleen maar leuker. In de winter vind je me vooral in de schuur, dan pak ik nieuwe spullen voor de winkel uit, prijs ik én houd het magazijn glad en strak.

Waarin ik nog meer zou willen groeien is plantenkennis. Er komen nog steeds soorten bij! Grote verandering is dat kleur weer mag. Jarenlang wilden mensen alleen wit of pastelkleuren, maar die tijd is gelukkig voorbij. Het mag weer wat vrolijker allemaal. Lange tijd wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen, maar was wel altijd buiten bezig. Ik hielp opa en oma op het fruitbedrijf, hielp oma met plantjes in de tuin, maar ook de buurvrouw, dan haalde ik voor de winter de Dahlia’s uit de tuin, dat soort dingen. En, ik had als kind al een tuintje, waar ik van alles uitprobeerde. Hoe mijn eigen tuin er in de toekomst uit zal zien? Ik denk een strakke tuin met mooie lijnen en groepen planten die elkaar versterken. Maar vooral glad en strak!”

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten