Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Mark van Rooijen

Van bloemen naar planten, van zaadjes naar maaltijd.

Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Dat komt vooral door het gevarieerde werk met de seizoenen.

Ruim 15 jaar geleden… ik zie me hier nog aankomen op mijn sollicitatiegesprek. In mijn colbertje. Ik was maar wat bang dat ze me zouden meesturen met de hoveniers, terwijl ze hier juist dachten: die wil vast met de hoveniers mee. Maar, ik bleek op de juiste tijd op de juiste plek en kon op het tuincentrum aan de slag. Tijdens mijn opleiding op het Wellantcollege koos ik twee praktijkvakken: bloemschikken en het hoveniersvak. Voor mijn stage koos ik voor de bloemen. Als stagiaire sta je dan bloemen te snijden en schoon te maken, iets waar ik niet veel voldoening uithaalde. Omdat er ook een stukje tuincentrum aan die opleiding vastzat, dacht ik: laat ik dat maar eens proberen. En zo ben ik, via een omweg, op dit tuincentrum terechtgekomen.

Ik heb het nog steeds naar mijn zin. Dat komt vooral door het gevarieerde werk met de seizoenen. In het voorjaar en in de zomer ben ik vooral bezig de plantentafels buiten mooi te maken en te houden. In de herfst ben ik half buiten, half binnen. Wanneer de stijlkamers met het seizoen veranderen, hang ik de lampen en spiegels op. Het technische stukje van de opbouw zeg maar. Wanneer alles goed en wel hangt, komen in de loop van de herfst de kunstkerstbomen naar binnen en breng ik de snoeren met ledverlichting daarin aan. Vervolgens, als de temperatuur nog meer is gedaald, ga ik weer naar buiten voor de kerstbomenverkoop. Ik vind dat sfeertje zó leuk! Mensen zijn altijd blij als ze een kerstboom komen kopen. Voor mij is het de uitdaging om hun beste boom te vinden.

Een uitdaging door het jaar heen vind ik het op één lijn komen met de klant. Maar ook het oplossen van technische problemen. Of, als iets eigenlijk niet kan, zo om te denken dat het wél kan. Het ene moment word ik bij een probleem met de kassa geroepen, het andere moment bij het printen van labels. Maar ik voer ook kleine reparaties uit. En, als er heel veel planten binnenkomen, dan vind ik het een sport om ze allemaal weg te zetten, en ook nog eens op zo’n manier dat het leuk staat.

Werkzaamheden die elke dag terugkomen zijn het onderhoud van de buitenafdeling, waaronder het blazen, watergeven en zoveel meer. Ook als je belt, heb je grote kans dat je mij aan de telefoon krijgt. Ik heb geen groene genen, maar we hadden vroeger thuis wel een grote tuin en moestuin. Toch had ik toen nog niet de wens daar iets in of mee te doen, mijn jongensdroom lag eerder bij het leger of de politie. Ik heb geen dag spijt van mijn keuze om in het groen te werken. Sterker nog, thuis ga ik er nu op de tuin gewoon als hobby mee door. 

Daar heb ik bloemen, Dahlia’s en gladiolen, kruiden en ik verbouw groenten. Ik blijf me verwonderen hoe je in korte tijd van een paar zaadjes een pan met eten krijgt. En lekker eten, daar hou ik wel van! Naast moestuinieren vind ik het ook leuk om met mijn vrouw Bianca en zoon Roan (8) een museum te bezoeken. Maar voorlopig breng ik veel tijd bij HUITING door. Het leuke hier is dat er altijd dingen veranderen die weer een nieuwe dynamiek geven. En, doordat we blijven vernieuwen, rolt er voor mij ook altijd wel weer iets uit waardoor ik het werk leuk blijf vinden.

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten