Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Mariëtte van Koevorden

Natuurliefhebber en beginnend vogelaar

Mariette

Ik heb een heerlijk afwisselende baan, waarin mijn passies voor schrijven, interieur en tuinen samenkomen.

Ik begin mijn werkdag met misschien wel de mooiste fietstocht die je als natuurliefhebber en beginnend vogelaar kunt hebben. Langs knotwilgen met fluitenkruid in het voorjaar, weilanden met weidevogels, rietzangers in de Zouweboezem om vervolgens wild te spotten in de uiterwaarden en lepelaars te zien foerageren langs de Lek.

Aangekomen bij HUITING, op het kantoor dat ik deel met Pascal, klap ik mijn laptop open en zie meteen dat er weer genoeg werk aan de winkel is. Of ín de winkel, want ook daar spring ik bij als het druk is. Immers, daar ben ik ruim 13 jaar geleden zelfs begonnen.

Na jaren te hebben gewerkt als secretaresse en gezorgd als moeder voor onze vier kinderen, leek het vanuit mijn passie voor huis en tuin, leuk om bij mijn favoriete tuincentrum aan de slag te gaan. Bijzonder hoe dingen lopen: al vrij snel ben ik daarnaast, samen met collega Ria, High Tea’s gaan serveren.

Tien jaar lang hebben we heel veel gasten in de gezellige setting van de winkel en buiten in het groen van home-made lekkernijen voorzien. Geheel in Engelse stijl, want dit is het favoriete vakantieland van Kees, mijn echtgenoot, en mij. Heerlijk toeren over de kleinste weggetjes tussen de schapen door, genieten van taartjes in de tearooms en inspiratie opdoen in Engelse tuinen en op historische landgoederen! 

Die inspiratie kan ik weer gebruiken voor het schrijven van teksten, iets wat ik met grote regelmaat doe, bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief, website en social media. Ook organiseer ik de evenementen en workshops, waarmee ik achter de schermen mede voor reuring bij HUITING mag zorgen. Ik heb een heerlijk afwisselende baan, waarin mijn passies voor schrijven, interieur en tuinen samenkomen, en we hebben een ontzettend leuk en divers team.

Ontspannen doe ik door tuinieren, fietsen, wandelen, vogelen, lezen, schrijven en oppassen op mijn twee schatten van kleinzoons. Ik geniet vooral als ik met mijn hele gezin rondom de buitentafel onder de dakmoerbeien zit met lekker eten, of als ze plezier maken in de zwemvijver. Om daarna rustig met een boekje op de vlonder, onder een boom, met gefilterd zonlicht, weg te dromen bij de geur van rozen en met uitzicht op mijn lievelingsbloemen omgeven door fladderende vlinders en zoemende hommels. Vogels fluiten dat het een lieve lust is.

Een plek waar mens en dier zich thuis voelt, dat maakt mij blij, net als het kunnen delen van mijn liefde voor de natuur, thuis en op mijn werk!

Tuintips Mariëtte

 • Mijn tuinseizoen begint in februari met het afknippen van de oude bloemstengels die ik vervolgens versnipper en gebruik als mulchlaag tussen de planten. Het ontmoedigt onkruid, houdt vocht vast en is goed voor het bodemleven.
 • Variatie is zo belangrijk voor een interessante tuin! Ik probeer steeds te variëren met beplanting in hoogte, bloeitijd, bloei- en bladvorm.
 • Wij maaien al jarenlang paden in het gras in de boomgaard en laten de rest doorschieten. Deels uit gemak, maar ook prachtig als het fluitenkruid bloeit en vooral erg nuttig voor allerlei insecten. Nu is er ook echt een naam voor deze trend: Maai Mei Niet. In mei niet maaien en daarna gefaseerd maaien. Aanrader!
 • Kies liever een open bloem dan een gevulde variant, nuttige insecten kunnen dan beter bij het stuifmeel en de nectar.
 • Met besdragende heesters doe je vogels een groot plezier.
 • Bomen zijn de ruggengraat van een tuin, het tilt de tuin op naar een hoger niveau en is jaarrond interessant door bloesem, bloemen, bladvorm, herfstkleur, wintersilhouet of mooie schors.
 • In de zomer zit ik het liefst onder een boom. De blaadjes verdampen water, dit is zoveel koeler, en natuurlijker dan een parasol.
 • Ik houd echt van meerstammige bomen, ook ideaal voor een kleinere tuin. Hiermee creëer je mooie doorkijkjes. Je kunt ook een bestaande struik opknippen: door onderste takjes steeds weg te halen, wordt het vanzelf een meerstammige heester of kleine boom.
 • Kijk je of bezoek je graag, net als ik, de Chelsea Flower Show, dan weet je dat het moment voor de Chelsea chop daar is. Eind mei kun je vaste planten die in de zomer bloeien, zoals floxen, heleniums of asters terugknippen, doe dit bij een deel van de plant, dan spreid je de bloei uit over een langere periode.
 • Knip voor je op vakantie gaat verschillende vaste planten terug, zoals geranium of vrouwenmantel, dan staan ze weer in het blad wanneer je thuiskomt.
 • Luister eens een podcast over tuinieren. Ontspannend en leerzaam!
 • Koffiedik, bananenschillen en fijngemaakte eierschalen zijn voeding voor je tuin.
 • Door water in de tuin trek je veel meer dieren aan, dan leeft je tuin echt.
 • Plant een boom of heester als herinnering, zo krijg je een tuin met een verhaal.
Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten