Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Huiting al 60 jaar geworteld in Vianen
Johan Huiting vertelt…

'Huiting is een sterk familiebedrijf en het is nooit saai. Ik ervaar het positief dat we gegroeid zijn, elke uitbreiding was een uitdaging, maar steeds met de goede generatie op de juiste plek. We hebben een mooi bedrijf met mooie mensen.'

Een boom van 60 jaar oud heeft een verhoute stam, is enorm vertakt, heeft een mooie kroon en zoekt zijn weg met krachtige wortels. Zo’n oude boom heeft echt uitstraling, daar staat wat! Hierachter, aan de Lange Waaijsteeg staat zo’n boom, een eik van een jaar of zestig. Johan Huiting, tweede generatie Huiting en onder andere verantwoordelijk voor de Boomkwekerij, raakt in vervoering als hij over bomen praat. Maar ook als hij vertelt over het 60 jaar oude familiebedrijf.

Vanaf mijn 16e werk ik in ons familiebedrijf, ik had net de Land- en Tuinbouwschool afgerond en heb daarna nog ‘vakbekwaam hovenier’ gedaan en cursussen zoals boomverzorging, boomklimmer en spuitlicentie. In 1983 ben ik samen met mijn broer Chris de maatschap met mijn vader aangegaan, vanaf toen werd het Huiting & Zn. Vader was echt de baas, een gedreven ondernemer. Zijn kritiek heeft ons wel gevormd, we zijn door de jaren echt gegroeid. Vader is in 1961 in De Bilt begonnen als hovenier, eerst met een bakfiets, toen een motorbakfiets, daarna met een Volkswagenbusje.

Van een toenmalige klant kon hij hier aan de Lexmondsestraatweg een stuk grond huren. Onder de naam Boomkwekerij Helsdingen is hij populieren en wilgen gaan stekken. Vervolgens kweekte hij rozen, maar dat werkte niet zo op deze zware grond en er was niet zoveel afzet. Vroeger was de Boomkwekerij een belangrijke tak, we kweekten echt alles zelf. Ik heb toen ook leren oculeren, oogenten. In die begintijd moest er nog veel uitgevonden worden. Het was allemaal handwerk en je moest hard werken voor weinig centen. De techniek heeft veel dingen een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt nu veel efficiënter werken. Goed gereedschap is echt een must.

Belangrijke waarden die ik van mijn vader heb overgenomen? Eerlijkheid in zaken doen, wat je verkoopt moet goed zijn. Ik zal ook altijd de juiste soort bomen voor de juiste grond adviseren, ook al kan ik een duurdere boom verkopen. Het mooie van ons familiebedrijf is dat we een goede band hebben onderling, altijd ruggespraak kunnen houden. We vullen elkaar mooi aan, ook nu er een nieuwe generatie is bijgekomen. Met mijn neven Hans en Wilco werk ik graag samen. Het is een sterk familiebedrijf en het is nooit saai. Ik ervaar het positief dat we gegroeid zijn, elke uitbreiding was een uitdaging, maar steeds met de goede generatie op de juiste plek. We hebben een mooi bedrijf met mooie mensen. Ik houd me voornamelijk bezig met de handel in bomen, inkoop van hagen en planten en vind het een uitdaging om een grote boom te snoeien vanuit de hoogwerker, klimmen doe ik niet meer zo vaak. Verder ben ik verantwoordelijk voor de technische dingen in het bedrijf. Nieuwe dingen op het gebied van gereedschap en machines of nieuwe soorten op het gebied van bomen en planten hebben mijn interesse. Ik streef altijd naar kwaliteit.

In een familiebedrijf maak je al gauw veel uren, maar tegenwoordig neem ik op zaterdagmiddag vrij. Ik ga er graag op uit met mijn fiets, zowel racefiets als toerfiets, naar bos of heide, maar geniet ook van de vergezichten over het polderlandschap en op dijken. 

Ik ben getrouwd met Ria, we hebben drie, inmiddels uitgevlogen, kinderen en drie kleinkinderen. Ook Ria draagt HUITING een warm hart toe. Ze verzorgt al 20 jaar een deel van de administratie, speurt graag naar verschillen, maakt mee schoon en helpt waar ze kan. 

De toekomst zie ik met vertrouwen tegemoet. De jonge generatie is goed bij de tijd en ik vind het mooi om te zien hoe ze omgaan met de medewerkers. Een familiebedrijf run je samen!

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten