Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Jenny van Dieren-Harthoorn...

Plantendokter in hart en nieren

Inmiddels heb ik met mijn 63 jaar ook best wat ervaring opgebouwd en word ik weleens plantendokter genoemd.

Ik ben een echt buitenmeisje. Als kind hielp ik thuis mee met fruitplukken, de kippen en de koeien. Mijn bijbaantje op een tuincentrum vond ik de leukste en na een vormingsjaar op de middelbare school bleek ik de meeste aanleg voor chemie en planten te hebben. Ik volgde de Middelbare Tuinbouwschool in Utrecht, een gedegen opleiding waarvan ik me vaak afvroeg wat ik met al die kennis moest doen. Pas toen ik hier kwam werken, en me steeds meer ging bezighouden met adviezen voor ziekte- en ongediertebestrijding in planten en met bemestingsadviezen, viel alles op zijn plaats. Inmiddels heb ik met mijn 63 jaar ook best wat ervaring opgebouwd en word ik weleens plantendokter genoemd.

Ik ben een zandhaas die in de klei is terechtgekomen. Na mijn huwelijk met Teus verhuisde ik immers van de Veluwe naar de polder tussen Meerkerk en Leerbroek. Daardoor krijg je meer gevoel voor de verschillen in bodem en welke planten het waar goed doen. Op deze mooie plek hebben we vier kinderen mogen opvoeden, twee jongens en twee meisjes. Allemaal uitgevlogen en inmiddels ben ik ook trotse oma van zeven kleinkinderen. In de tijd dat ik nog thuis bij de kinderen was heb ik 25 jaar lang fruit geplukt bij de buren. Via dezelfde buurman, die als hovenier werkt bij HUITING, ben ik in 2008 op het tuincentrum terechtgekomen. Ik begon op afroep in de winkel, waar ik eerlijk gezegd meer met kamerplanten had dan met decoratie. Liever levende dan dode materialen. 

Ik vond het heerlijk om weer tussen de planten werkzaam te zijn, net als in de jaren voordat de kinderen kwamen. Op een dag liep het spaak op de buitenafdeling en mocht ik daar helpen. Toen we aan het einde van de dag álle karren met planten hadden weggezet, was de conclusie snel getrokken: ik mocht buiten blijven. Dat is hier zo mooi, je mag echt doen wat het beste bij je past!

Naast klanten adviseren, houd ik me vooral bezig met het prijzen, aanvullen en verzorgen van tuinplanten, inkoop fruit, rozen en gereedschappen. Beetje weervrouw ben ik ook, want het is altijd goed plannen wanneer en hoe lang je de sproeiers moet aanzetten. Daarnaast zijn we allemaal, vooral tijdens zo’n hete zomer, bezig met handmatig watergeven. Sproeiers bereiken helaas lang niet alles. En ik val nog steeds in bij de kassa. Mijn grootste voldoening is om de hele buitenboel te verzorgen en  in leven te houden tijdens extreme omstandigheden. Als ik dan, na al die inspanningen, zie hoe fleurig het erbij staat, ben ik echt blij.

Wat ik in de afgelopen jaren vooral heb zien veranderen? Dat het team zo gegroeid is. Gelukkig is de band onderling erg goed, we hebben een gezellig team dat elkaar aanvult. Omdat ik al wat langer meeloop, mag ik ook stagiaires begeleiden en jonge mensen inwerken. In de paar jaren dat ik hier nog hoop te werken, wil ik graag zoveel mogelijk kennis delen.

Thuis ben ik graag bezig in mijn eigen tuin. We hebben een siertuin met rozen en hortensia’s, grote groentetuin, boomgaard, knotwilgen die aansluiten bij het landschap, een kasje en kippetjes. Van de eitjes maak ik advocaat voor het goede doel. In mijn spaarzame vrije tijd, ik heb ook nog ouders op leeftijd die zorg nodig hebben, zit ik graag met een boek in de schaduw van een boom. Ik kan me helemaal verliezen in een historische roman. Als ik dan toch even ga zitten, zie je me altijd wel in een appel of peer bijten, fruiteter als ik ben. Gaan we op pad, dan het liefst de natuur in, lekker wandelen of fietsen.

Op de buitenafdeling van het tuincentrum voel ik me ook omringd door natuur. Omdat het hier zo groen is, we hebben veel bomen, is er zóveel leven. Je ziet een uil, een egel, bijen en hommels en er zijn vlinders die we tot voor kort hier nooit zagen: de kolibrievlinder en de koninginnenpage. De ijsvogel in de bomenhoek heb ik voor altijd op mijn netvlies staan, net als het roodborstje dat elk jaar tijdens de kerstbomenverkoop nieuwsgierig rond tippelt op zoek naar een wormpje. De natuur blijft altijd aan mij trekken!

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten