Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Huiting al 60 jaar geworteld in Vianen
Hans Huiting vertelt…

'Ik blijf het bijzonder vinden hoe vloeiend de jongens (onze hoveniers) het overgedragen werk oppakken. Ik kan het wel verzinnen, samen met het ontwerpteam, maar zíj moeten het maken! Als je dan van klanten hoort hoe leuk ze zijn geholpen, kan ik echt genieten. Daar doe je het voor!'

Bij HUITING denken de kinderen vooral aan de roze koek op zaterdagmiddag. Om de paar weken schuiven we gezellig aan bij dit koffiemoment in de kantine. Soms komen Marit (6), Rosalin (4) en Mats (bijna 2) mij doordeweeks gezellig even opzoeken of bel ik naar huis en neem met Mats in zijn brabbeltaal de dag door. Dit zijn echt momenten van ontspanning naast de mooie, intensieve baan van Hans Huiting (derde generatie).

Ik begeleid het hele proces van tuinontwerp tot realisatie, adviseer klanten, maak offertes, bespreek de ontwerpen met de klant, doe de inkoop en de oplevering. Eigenlijk ga ik als eerste bij de klant langs en sluit het als laatste af. Tijdens de uitvoering ga ik ook graag nog een paar keer langs om even materialen te brengen of mee te helpen. Ik blijf het bijzonder vinden hoe vloeiend de jongens (zo noem ik de hoveniers, en mijn kinderen trouwens ook) het overgedragen werk oppakken. Ik kan het wel verzinnen, samen met het ontwerpteam, maar zíj moeten het maken! Als je dan van klanten hoort hoe leuk ze zijn geholpen, kan ik echt genieten. Daar doe je het voor! 

Ze raken soms heel snel kind aan huis, er wordt van alles met elkaar gedeeld. En in de regel leveren ze goed werk en trotseren toch maar mooi kou, regen en hitte. Ik ben echt trots op ons team! Als je akkoord krijgt op een offerte waarvoor je je best hebt gedaan en wanneer je een mooie tuin kunt opleveren waaraan met veel plezier is gewerkt en in wordt geleefd, ben ik een blij mens. Een mooie tuin is voor mij een tuin met voldoende groen om in te kunnen ontspannen en die past bij de levensfase. Mijn motto: bespaar niet op een goed ontwerp!

Goed kunnen organiseren komt me zeker van pas in dit werk dat ik nu ruim vier jaar in het familiebedrijf mag doen. Hiervoor heb ik bewust de keuze gemaakt om eerst buiten de deur te kijken. Ik ben altijd transparant geweest over mijn carrière, dat mijn toekomst bij HUITING lag. Bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek hebben ze mij de kans geboden om te groeien en ik heb er acht jaar met volle inzet en veel plezier gewerkt. Ik kan het echt iedereen aanraden om eerst buiten het familiebedrijf te werken. Geen vooroordelen, goed voor je vorming, blanco de kans krijgen om je te ontwikkelen, je leert bepaalde gebruiken en de taal van het bedrijf spreken én, je hebt eens wat anders gezien!

Ik vind het ontzettend leuk om met mijn familie bij HUITING samen te werken. Ik had niet verwacht dat het zo soepel zou gaan. Natuurlijk hebben we vooraf goede afspraken gemaakt en is het nodig om nog regelmatig overleg te hebben. Je functie ontwikkelt zich vanzelf als je je eigen talenten mag inzetten. De betrokkenheid op elkaar, teamvorming opzoeken, is denk ik wel een meerwaarde van een familiebedrijf. Werken waar je je thuis voelt, daar leggen we met elkaar de focus op. Van de generaties voor mij heb ik wel geleerd dat service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Altijd goed willen doen voor de klant. Ook al loopt echt niet alles vanzelf, in de basis willen we goed doen en oplossingen aandragen. En ik heb meegekregen dat we goed voor onze collega’s moeten zorgen. Verder waardeer ik de mentaliteit van niet altijd maar méér willen, maar wel steeds béter willen worden. Bij de huidige bedrijfsomvang voel ik me prettig. Groot genoeg, maar niet te groot. Mijn ambitie is niet om in omvang te verdubbelen. Wel om altijd de lat net wat hoger te leggen, streven naar kwaliteit en meegaan met de ontwikkelingen. Denken in biologische oplossingen en inzetten op stille machines.

Waarin we ons onderscheiden van andere hoveniersbedrijven? We voelen ons niet beter, anderen kunnen net zulk mooi werk leveren, maar de veelzijdigheid en de omvang van ons bedrijf in de regio is wel een pluspunt. Net als de beleefdheid, klantvriendelijkheid en service. Het feit dat we al langer bestaan en dat het een bedrijf is dat van generatie op generatie gaat, straalt vertrouwen uit. Mijn ambitie voor de komende jaren is dan ook gestage groei, behoud van kwaliteit en goede naam.

Ik hoop dat ik een stukje vrolijkheid en positiviteit op de klant en op mijn gezin mag overdragen. Als je vriendelijkheid uitstraalt gaat alles zoveel soepeler. Natuurlijk baal je weleens, maar ik ga nooit chagrijnig naar huis. Mijn kinderen zijn altijd blij als ze me weer zien en andersom natuurlijk ook. Met Marit ga ik regelmatig naar de manege, zij houdt van ponyrijden, Rosalin is dol op knutselen en buitenspelen en Mats gaat heel graag naar buiten en overal mee naar toe. Samen eieren rapen is al een feestje. Ik hoef niet zo nodig op vakantie, thuis zijn bij mijn gezin is al zó waardevol! Mijn vrouw Else, parttime apothekersassistente, zorgt voor een fijne thuisbasis waar ik heerlijk van dit leuke stel kan genieten.

'Van de generaties voor mij heb ik wel geleerd dat service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Altijd goed willen doen voor de klant. Ook al loopt echt niet alles vanzelf, in de basis willen we goed doen en oplossingen aandragen. En ik heb meegekregen dat we goed voor onze collega’s moeten zorgen.'

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten