Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Thuis in de Tuin bij…
Erma de Groot-van der Stouwe

Vanuit mijn passie iets betekenen voor klant en natuur

Ze woont in een leuk huis aan de historische Dorpsstraat in Lexmond, op een steenworp afstand van de Lek. Erma de Groot, getrouwd met Herman, moeder van Thomas (21) en Esther (18), geniet als natuurliefhebber van de prachtige uiterwaarden van de meanderende rivier en ook van dat andere natuurgebied in haar woonomgeving: de Zouwen. Meerdere dagen per week fietst ze over de dijk naar HUITING, waar ze vrolijk arriveert na het zien van al die roofvogels, hazen en fazanten onderweg.

Groen opgeleid, werkzaam op de buitenafdeling van Tuincentrum Huiting én getrouwd met een hovenier, dan kan het niet anders of de tuin achter haar huis ademt groen! We nemen een kijkje in deze verborgen parel.

Mijn favoriete plekjes zijn onder de overkapping en onder de dak-liquidambars, vertelt Erma. Hier kan ik heerlijk lezen in de schaduw, de bijen en vlinders in de tuin observeren en turen naar de zwaluwen in de lucht.

Onze tuin is niet altijd zo geweest. Sterker nog, op deze plek stond een oude schuur met een vrachtwagen erin. Die hebben we gesloopt toen we hier in 1995 kwamen wonen en daarna is de tuin verschillende keren aangepakt. Je werkt niet voor niets allebei in het groen om je tuin jaar in jaar uit hetzelfde te laten. En we willen ook proberen en leren. Nu is het een heerlijke, bloeiende, natuurlijke vaste-plantentuin met structuur van taxushagen. Ik zie mijn tuin graag als een kleurrijk boeket: een speelse combinatie van allerlei verschillende kleuren en vormen. Net zo belangrijk als de bloemen, vind ik de structuur van het blad. En contrast, kijk maar eens naar een roodbladige esdoorn of beuk in een groene tuin.

Mijn tuin is heel natuurlijk, vol met inheemse, bij- en vlindervriendelijke planten en siergrassen die op verschillende plekken terugkomen. De verhouding beplanting en bestrating pakt echt uit in het voordeel van de planten. De afwisseling van planten en de verschillende bloeitijden zorgt ook voor meer natuurlijke vijanden van sommige ongewenste plaagdieren. We werken sowieso natuurvriendelijk in onze tuin. We spuiten niet tegen ongedierte, hooguit een waterstraal bij luis. Het snoeien van de hagen doet mijn man, ik trek het onkruid uit en zorg voor de potten en bakken. Als de basis goed vol is ingeplant, dan valt het onderhoud wel mee. Gelukkig maar, want op mijn werk ben ik natuurlijk ook al de hele dag aan het rekken en strekken met planten.

Een creatief beroep is wat ik voor ogen had toen ik na de Havo aan de opleiding Vormgeving & Communicatie begon. Het creatieve deel sprak me inderdaad aan, de rest minder, dus in het eerste jaar ben ik al gestopt. Om het schooljaar vol te maken, heb ik bij een hovenier vakantiewerk gedaan. Dat werken met planten vond ik zó leuk, dat ik de Tuinbouwschool ben gaan doen. 

Nu werk ik alweer bijna 30 jaar bij HUITING, ik ben nog aangenomen door Huiting sr. Hij hamerde altijd op netheid en plantenkennis. Door de jaren heen is er zoveel veranderd, maar dat neem je nog altijd mee. Je groeit in bepaalde werkzaamheden en het leuke is dat die kwaliteiten er altijd worden uitgepikt hier, zodat je echt tot bloei kan komen. Het leuke van mijn werk is de afwisseling: vaste planten bestellen, wegzetten en adviseren. En natuurlijk: de seizoenen! De hoeken op kleur brengen, of, iets netter uitgedrukt: stylen met visueel aantrekkelijke planten en mooie seizoenscombinaties maken. Zo leuk om te doen!

 Er is wel degelijk verschil hoe ik op het tuincentrum werk of in mijn eigen tuin. Ik kijk echt met een andere blik. Bij Huiting is alles netjes, verzorgd, op kleur en gestructureerd, thuis laat ik meer over aan de natuur. Het meeste voldoening haal ik uit het blij maken van klanten en het feit dat ik, vanuit mijn passie voor de natuur, mag helpen om de leefomgeving een klein beetje groener te maken. Dat ik hier al zo lang werk, heeft ook zeker te maken met het leuke, gezellige team.

Mijn tuintip voor de Nieuwsbrieflezer: als een plant het niet lekker doet, en hij krijgt echt goede hoeveelheid water en voeding, zet ‘m dan eens op een andere plek. Dat doet vaak wonderen!

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten