Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Huiting al 60 jaar geworteld in Vianen
Chris Huiting vertelt…

'De meerwaarde van ons familiebedrijf is wel de goede saamhorigheid die we onderling hebben. En de continuïteit, dit straalt vertrouwen uit naar klanten. Hoe vaak hoor je niet: wij komen hier al sinds je vader/opa hier begon.'

Dat ik, als oudste zoon, in het spoor van mijn vader zou gaan, was vroeger heel gebruikelijk. Voordat mijn vader in Vianen neerstreek was hij voornamelijk tuinman op buitenplaatsen, deed tuinonderhoud bij mensen van stand in en rond Bilthoven. Dat is één van de veranderingen in de loop der jaren, nu is het veel gewoner om je tuin te laten doen.

We hebben de wind mee gehad omdat de tuincultuur zo in opgang kwam. Het resulteerde in de groei van ons familiebedrijf. Daar hebben we ons voor ingezet en de gezondheid voor gekregen. Geleidelijk is alles uitgebreid, nieuw tuincentrum, schuur gebouwd, kantoor ervoor gezet, nieuwe buitenafdeling etc. Je moet niet stilstaan. Het was vroeger wel gezellig met een klein groepje. De klant kende iedereen die hier werkte. Nu zijn de verhoudingen anders, maar de onderlinge sfeer en betrokkenheid is heel goed. De liefde voor het vak is er nog steeds. Dat je een stukje aarde mag beheren op natuurlijke wijze en je mag verwonderen over de Schepping, alles wat leeft en beweegt, daar geniet ik van. Het is iets wat ik graag doe in mijn vrije tijd, want voor mijn werk zit ik vooral op het kantoor.

 Ik doe de planning, aansturing van de hoveniers, het centrale gebeuren. Ook heb ik veel klantencontact. Belangrijk, want als ze je bellen, hebben ze al half besloten om jou een opdracht te gunnen. Dan moeten ze zich wel serieus genomen weten en merken dat er aan hun zaak wordt gewerkt. Goede afspraken maken en goed werk leveren heb ik van huis uit meegekregen. Als je dan merkt dat het klikt tussen klant en hovenier, als mensen tevreden zijn met het onderhoud of blij zijn met hun nieuwe tuin, en je krijgt die waardering teruggekoppeld, dan ben ik daar blij mee.

Ook ben ik dankbaar als personeel inzet toont, er echt voor gaat, hart voor de zaak heeft. Hier werk je omdat je het leuk vindt. Je moet zelf je uitdaging zien, je willen verbeteren en voldoening uit je werk halen. In de omgang met personeel zie je veel verschillen met vroeger: toen een autoritaire structuur nu meer een overlegstructuur. Sinds een paar jaar zijn ook twee van onze zoons werkzaam in het familiebedrijf. De meerwaarde van ons familiebedrijf is wel de goede saamhorigheid die we onderling hebben. En de continuïteit, dit straalt vertrouwen uit naar klanten. Hoe vaak hoor je niet: wij komen hier al sinds je vader/opa hier begon. Eerst geef je sturing aan de jongens, dan laat je het los en gun je hen de vrijheid om het op hun eigen manier te doen. Zo deed mijn vader het ook bij mijn broer Johan en mij. 

Wat ik hoop over te dragen op de volgende generatie is liefde voor de natuur en respect voor de klant. Waar ze ook voor komen, iets groots of iets kleins, behandel elke klant zoals je zelf behandeld zou willen worden. En ik hoop dat we nog lang kunnen doorgaan op de ingeslagen weg.

Rijmie werkt ook in het familiebedrijf. Zij doet een deel van de administratie: alle werkbonnen komen bij haar binnen, ze maakt facturen en doet de personeelsadministratie. Ze vindt het ook leuk dat onze zoons, Hans en Wilco, hier werken. 

Drie van onze kleinkinderen, die sinds een jaar hier in de bungalow op het terrein wonen, komen vaak even post of pakketjes brengen. Dat is hééI leuk. In  onze vrije tijd gaan we er ook graag samen op uit, met de caravan of op de fiets, altijd en overal genieten van de natuur!

GROENTIP VAN CHRIS

Het geeft voldoening om een stukje opbrengst uit je tuin te halen. Zet er iets eetbaars in, een appel- of perenboom, wat fruit of heb je een balkon: zet kruiden neer en pluk er regelmatig van om je eten smaak te geven. Het is mooi om vruchten te zien groeien en het is heerlijk om te oogsten. Nog ’n tip: probeer ook te experimenteren zonder chemicaliën, werk met de natuur mee.

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten