Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Er is altijd wel
wat te beleven bij
Tuincentrum Huiting

Bekijk hier onze activiteiten en evenementen

workshops, fairs en schuurverkoop

Workshops 

  Houd deze pagina regelmatig in de gaten voor updates. Natuurlijk houden wij u ook op de hoogte via Facebook, Instagram en onze Nieuwsbrief. 

Maart

WORKSHOP PORSELEIN STIPPEN PASEN

Zaterdag 2 maart 2024 van 9.45–12.15 uur en 13.00–15.30 uur

Maak onder leiding van Brechtje van Ge-Stipt een leuk kunstwerkje op vlakke (wand)bordjes van porselein. Uit de vrije hand of met gebruik van sjablonen stip je een leuk Lente- of Paaspatroontje op porselein. De ultieme combinatie tussen ontspanning en creativiteit! Bovendien krijg je tips & tricks om thuis verder aan de slag te gaan.

 De gezellige stiples vindt plaats op ons sfeervol aangeklede tuincentrum en duurt 2 ½ uur. Kosten zijn € 45,00 inclusief verf, stipgereedschap, sjablonen, meerdere soorten bordjes, koffie/thee en iets lekkers uit onze Schenkerij.

 Voor meer informatie en inschrijven: 

Jesmonite

WORKSHOP JESMONITE TERRAZZO TRAY

Woensdag 6 maart, vrijdag 15 maart, vrijdag 22 maart en zaterdag 11 mei 2024 van 10.00-12.30 en 13.00-16.00 uur

Ontdek de kleurvolle wereld van Jesmonite tijdens deze creatieve workshop onder leiding van Sharon Lems, een creatieveling en grafisch ontwerper met een eigen webshop in handgemaakte producten.

 Tijdens de workshop leer je de kunst van het mengen van kleuren en het creëren van je eigen unieke terrazzo schaaltje. Sharon begeleidt je stap voor stap door het proces, van het voorbereiden van de materialen tot het gieten van Jesmonite in de mallen. Je gaat niet alleen naar huis met een prachtig zelfgemaakt schaaltje, maar ook met de vaardigheden om zelfstandig met Jesmonite te werken.

 De workshops vinden plaats op 6, 15 en 22 maart en 11 mei van 10.00-12.30 en 13.00-15.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 45,00 inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

  www.studiosharon.nl

Karin

WORKSHOP BOTANISCHE AQUAREL LENTE

Zaterdag 23 maart, zaterdag 13 april en vrijdag 10 mei van 12.30–15.00 uur

Karin Scherpenisse weet al jaren hoe heerlijk ontspannen tekenen en schilderen is. Dat ervaart ze zelf, maar ziet zij ook bij haar cursisten. In deze workshop ga je een voorjaarsbloem tekenen en schilderen, denk aan een tulp, een kievitseitje of ander bolgewasje. Put inspiratie uit werk van Karin of neem gerust een voorbeeld mee en volg je eigen creativiteit. Tekenervaring is niet nodig. Heb je dit wel, informeer dan bij Karin naar de mogelijkheden.

 Kosten: € 35,00 inclusief materialen, koffie/thee en lekkers uit de Schenkerij.

 Voor meer informatie en inschrijven: karin@karinscherpenisse.com

April

WORKSHOP LENTE IN PASTEL

Zaterdag 6 april 2024 van 9.30-12.00 en 13.00-15.30 uur

Tekenen is een ontspannen bezigheid, waarbij je heerlijk teruggaat in jezelf. Maak een leuke tekening rondom het thema Lente. Sigrid laat je zien hoe je werkt met pastelpotloden, geeft uitleg over de opzet en uitwerking van je afbeelding en ze geeft je allerlei tips & tricks. Tekenervaring is niet vereist, Sigrid tekent mee en zorgt bovendien voor de basistekening. Verwonder je over je talent!

 Volg deze leuke workshop in de gezellige ambiance van Tuincentrum Huiting. De kosten zijn € 37,50 inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers uit de Schenkerij.

 Verras jezelf of geef deze leuke, leerzame workshop cadeau!
 Voor meer informatie en inschrijven: ramborgcrafts@gmail.com. Voor inspiratie, kijk op Instagram ramborgcrafts

Foto glas 2

 WORKSHOP ‘VOGEL VAN GLAS’  

 Zaterdag 20 april 2024 van 10.00–11.30 uur en van 12.30-14.00 uur 

Wil je een vrolijke vogel in de tuin die niet wegvliegt? Maak dan een vogel van glas! Patricia Overdam geeft eerst uitleg over het materiaal glas, snijden van glas en kleuren, daarna ga je zelf creatief aan de slag. Patricia neemt je glazen object mee naar huis om het in haar eigen, speciale oven op 780 graden te laten versmelten. Vervolgens haal je de vogel bij HUITING weer op. De kosten zijn € 40,00 inclusief materialen, koffie/thee en lekkers uit de Schenkerij.

 Voor meer informatie en inschrijven: patriciaoverdam@hotmail.com

WORKSHOP KNOOP JE EIGEN PLANTENHANGER

Zaterdag .. april 2024 van 9.30-12.00 uur en 13.00-15.30 uur

Maak onder begeleiding van Ylona van Gastel een hippe handgeknoopte plantenhanger. Wanneer je al eens hebt meegedaan aan deze workshop, maar dit graag nog een keer wilt doen, Ylona leert je dan met alle plezier een nieuwe techniek aan! Ook krijg je materialen mee om er thuis nog eentje te maken. Pot en plant zijn niet inbegrepen, maar kunnen naar eigen keuze, met korting, bij Tuincentrum Huiting worden uitgezocht. 

 Volg deze ontspannen workshop in de gezellige ambiance van Tuincentrum Huiting. Kosten zijn € xx,xx inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers uit de Schenkerij.

 Voor inspiratie zie: www.instagram.nl/groengeknoopt. Voor meer informatie en inschrijven: ylonavangastel@hotmail.com

Juni

WORKSHOP HANDGESCHEPT PAPIER

Zaterdag 1 juni 2024 van 10.00 – 12.00 en 13.00 – 15.00 uur

Tijdens de workshop onder leiding van Tineke Radder, beeldend kunstenaar, leer je de basis van het papier scheppen. Je gaat naar huis met een aantal vellen ambachtelijk handgeschept papier. Papier scheppen is een vrij eenvoudige techniek. Als je de slag te pakken hebt, kun je eindeloos variëren met verschillende kleuren en materialen. Denk daarbij aan diverse kleuren pulp, het toevoegen van stukjes tekst, afbeeldingen, bloemen, takjes en stukjes touw. Zo ontstaan persoonlijke vellen die vaak al een kunstwerkje op zich zijn, maar die je later natuurlijk verder kunt bewerken.

De kosten zijn € 40,00 inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Voor meer informatie en inschrijven: https://www.tinekeradder.nl/alle-workshops-en-cursussen/workshop-papierscheppen-vianen/ of mail: tineke@tinekeradder.nl

Verras jezelf of geef deze leuke, leerzame workshop cadeau!

TWEEDAAGSE WORKSHOP TASJE VAN STEEN

Woensdag 26 juni en zaterdag 29 juni van 9.00-13.00 uur

Maak onder begeleiding van Alda Hutten kennis met het boeiende project van steen bewerken. Creëer in de gezellige ambiance van Tuincentrum Huiting je eigen unieke werkstuk: een tasje van steen.

 Deelname: 6-8 personen. De kosten zijn € 75,00 inclusief steen, versiering, en gebruik van gereedschap.

 Voor meer informatie en inschrijven: alda.hutten@gmail.com

 Verras jezelf of geef deze leuke, leerzame workshop cadeau voor Moederdag of Vaderdag!

Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten