Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN…

CLICK & COLLECT

Bestel wat u nodig hebt eenvoudig via het CLICK & COLLECT principe. Plaats uw bestelling nu en haal deze een dagdeel later bij ons op.

WINKELEN OP AFSPRAAK

Wilt u gericht komen winkelen? Dat kan, op afspraak! Kies zelf een datum en reserveer een tijdstip. Geef aan of u voor binnen of buiten komt shoppen en of u gebruik wilt maken van advies. Wees op tijd, want u heeft 25 minuten voor uw aankopen!

Even voorstellen... Henrik Wullems van
Bakkerij De Ambachterij

Wie had dat gedacht, dat onze appeltaart, peertjes, en Charlottes nog eens bij Tuincentrum Huiting in de vitrine zouden staan!

Foto 1 NB oktober 2023

"Ik was elk vrij moment na school in de bakkerij te vinden. Eigenlijk heb ik altijd al bakker willen worden. Toch nog heel even getwijfeld of kok niet iets voor mij was, maar ik lustte als kind echt niks, dus mijn moeder plaatste toen al vraagtekens."

Ik zie mezelf nog over de Langendijk in Gorinchem naar school fietsen. Er was één etalage waar ik m’n ogen niet vanaf kon houden: Patisserie De Leur. Al dat lekkers daar in de etalage heeft me ertoe aangezet de banketbakkersopleiding te volgen. Ik wilde graag op mijn 12e al in een bakkerij werken, maar dat mocht nog niet. Pas op m’n 14e kon ik eindelijk beginnen en na één dag stage werd ik al gevraagd om te komen werken. Ik was elk vrij moment na school in de bakkerij te vinden. Eigenlijk heb ik altijd al bakker willen worden. Toch nog heel even getwijfeld of kok niet iets voor mij was, maar ik lustte als kind echt niks, dus mijn moeder plaatste toen al vraagtekens. Zeven werkgevers verder ben ik in 2019 voor mezelf begonnen. Ik was eigenlijk niet eens op zoek naar een eigen bakkerij, maar naar een woonhuis, een oude boerderij om te verbouwen.

Toen kwam dit pand voorbij. Een kans om te wonen en werken op zo’n mooie plek krijg je niet iedere dag. Dat we nu met ons gezin, mijn vrouw Joanne en onze drie kinderen, tijdelijk in de tuin wonen, nemen we voor lief. We zien wel wat er verder voorbij komt. Mijn droom is ooit nog eens één versbeleving onder één dak te beginnen. Voorlopig hebben we eerst de winkel aangepakt. Die is na de verbouwing groter geworden om ruimte te maken voor een ijsvitrine. Het was allemaal nog niet eens klaar, maar het werd mooi weer, én Koningsdag, dus we moesten open. En we vielen ook nog eens meteen in de prijzen met het beste banketbakkersijs van de provincie Utrecht. Sinds deze maand is de ijsvitrine weer gesloten, de doorlooptijd is maar kort. Voor Kerst zetten we hem weer heel even aan voor de zelfgemaakte ijstaarten.

Dat is wel een leuk aspect van dit vak: de variatie! Het ene moment sta je ijs te draaien en voor je het weet, maak je weer chocoladeletters of stollen. Ook het gebak verandert met de seizoenen mee. Brood vond ik tijdens de banketbakkersopleiding maar niks. Lomp werk, zo keek ik ertegenaan. Nu doe ik het er ook bij en vind het zeker wel een mooi vak. Maar, patisserie, dat word ik echt nooit zat! Ben best wel perfectionistisch en ambitieus, maar dat wordt ook beloond. Zo won ik in 2011 de Gouden Garde, toen ik werkte bij Jereaux en in 2019 en 2022 zijn we, als Ambachterij, met onze gevulde speculaas in de prijzen gevallen. Het mooiste dat ik ooit gemaakt heb, is een verjaardagstaart voor onze voormalige koningin Beatrix. Een taart met een glanzende chocoladespiegel en fluweelrode chocoladerozen. Bovenop, van chocolade, een fotolijstje met afbeelding van de prinses. Wij, patissiers van Landwaart Culinair, hebben de taart ter gelegenheid van haar 80e verjaardag zelf op kasteel Drakensteyn bezorgd.

Dit soort gebeurtenissen zijn de kers op de taart. Maar eigenlijk is elke dag opnieuw een uitdaging om de hoogst mogelijke kwaliteit neer te zetten. Dat kan ik niet alleen! Ik ben terughoudend met het woord trots, maar als ik toch iets moet noemen, dan wel ons team. We hebben een broodbakker en twee banketbakkers in dienst. Daarnaast de meisjes die in onze winkel staan. Samen krijgen we het dan toch weer voor elkaar de winkel elke dag gevuld te krijgen. De klant verwacht een 8, wij proberen voor een 8,5 te gaan. Maar dat is topsport hoor! Kwaliteit die de rest ook heeft, is er al genoeg. Het is een zwaar beroep, hard werken, je hebt te maken met gist en verse producten, er moet tempo op. De druk ligt hoog, de planning is vol. Ik begin om 5.00 uur en om 18.00 uur stop ik, dan is het mooi geweest. 

Ik ontspan door muziek. Samen met mijn oudste zoon volg ik orgelles en ik zing in een mannenensemble. Als diaken zie ik het mijn taak om dienend bezig te zijn. Of ik ook wat met groen heb? Nou, ik heb graag dat de tuin er mooi bij ligt, maar besteed het werk met plezier uit. Op een tuincentrum zie je me dus niet zo snel, of het moet zijn om taartjes te brengen. Wie had dat gedacht, dat onze appeltaart, peertjes, en Charlottes nog eens bij HUITING in de vitrine zouden staan!

Foto 4 NB oktober 2023 Charlotten en Peer

Taartje to go in onze Schenkerij

Kent u PEER al? Onze nieuwe aanwinst in de Schenkerij! Met z’n ronde buikje gevuld met chocolademousse en stoofpeertjescompote, en een eigenwijze zwarte spriet op z’n kop, staat hij stevig op z’n sloffenbodem. Samen met de frisse en fruitige CHARLOTTE een lekker stel! Ook de appeltaart is bij velen geliefd! 

Bent u ook fan van de Ambachterij-taartjes in onze Schenkerij? En wilt u iemand thuis of elders hiermee verrassen? Dat kan! We hebben gebaksdoosjes voor een taartje-to-go! U kunt taartjes afhalen tijdens de openingstijden van de Schenkerij: vrijdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur. Wie gaat u verrassen?

Neem een kijkje op de pagina Schenkerij

Tuintips voor elk seizoen

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten