Menu
hovenier Jan Ruud, 3 Mb-4769
IMG_1351
magazine Hoef en Haag-1-13
lourens, hovenier in tuin, 3 Mb-2386
27
selectie fotos, 3 Mb-3759
FullSizeRender (1)
pot en buiten juni, 3 Mb-1476-2
selectiefotos,3 Mb-9144
huiting, fotos zonder logo-7406
hans bok, 3 Mb-0475
Sterkenburglaan 12,  persp.1 Doorn
selectiefotos, 3 Mb-4
fotos voor magazine-1-5
selectie,3 Mb-2
dbc3fb11-a10c-4eff-9fd8-fb4f6b9230d7

Snoeien van rozen

Snoeien van rozen
Het snoeien van rozen is van groot belang. Daardoor groeien ze goed, geven ze veel bloemen en blijven ze jong en gezond. In principe zijn er drie fases: de voorjaarssnoei, zomersnoei en herfstsnoei. Hieronder behandelen we de voorjaarssnoei.

Algemeen
Zorg voor een scherpe en schone snoeischaar. Dit zorgt voor een gladde snijwond en verkleint de kans op het binnendringen van ziektes. Knip altijd schuin, ongeveer een centimeter boven een oog dat naar buiten wijst. Een oog noemen we de nog niet uitgelopen bladknop, te herkennen aan een puntje met een streepje eronder. Het streepje is een litteken van het afgevallen blad, dat op die plek zat.

Begin met het verwijderen van dood hout. Verwijder takken die elkaar kruisen en naar binnen groeien, alsmede iele takjes. Haal ook de wilde scheuten weg, die ontstaan uit het wortelgesteld. Deze scheuten zijn bijzonder krachtig en te herkennen aan wat kleiner dofgroen blad.

Struikrozen
Grootbloemige en trosrozen, evenals lage heesterrozen en miniatuurrozen snoeit u vrij diep terug. Zorg dat er 3-5 takken behouden worden en snoei deze terug tot 10-15 cm. vanaf de grond.

Heesterrozen
Hogere heesterrozen snoeit u tot ongeveer kniehoogte.

Stamrozen
Snoei de takken terug tot ongeveer tien centimeter boven de stam. Alle takken die in het hart zitten en te veel naar binnengroeien, knipt u weg. Zo kan er licht en lucht bij het hart komen.

Klimrozen

De zijtakjes op de dikke takken (gestel- of hoodtakken) mogen elk jaar op een lengte van één tot twee centimeter worden teruggesnoeid. Zorg altijd dat je drie hoofdtakken overhoudt. Een nieuw geplante klimroos mag je de eerste twee à drie jaar met rust laten.

Ramblerrozen
Ramblerrozen zijn wilde klimrozen die wel een hoogte van vijf tot tien meter kunnen bereiken en geschikt zijn om een schuurtje te laten begroeien. Aan deze rozen hoef je in principe niets te doen. Alleen weghalen wat in de weg zit.

Ziet u door de takken de rozen niet meer? Schakel dan ons hoveniersbedrijf in!

Rozen

KERSTBOMEN EN KERSTBOOMVERKOPERS STAAN VOOR U KLAAR…

De kerstbomen staan weer keurig in het gelid en onze kerstboomverkopers staan klaar om u te adviseren.

Kom nu naar Tuincentrum Hui... Lees meer

Agenda:

Zaterdag 15 en 22 december a.s. van 10.00 - 15.00 uur KERSTSTUK MAKEN…
Zaterdag 9 februari, van 10.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 15...
Lees meer

HOVENIERSBEDRIJF EN BOOMKWEKERIJ HUITING ZOEKEN MEDEWERKERS…

Zowel ons hoveniersbedrijf als onze boomkwekerij hebben op dit moment enkele vacatures. Wij hebben op ons familiebedrijf plaats vo... Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl