Menu
hovenier Jan Ruud, 3 Mb-4769
IMG_1351
magazine Hoef en Haag-1-13
lourens, hovenier in tuin, 3 Mb-2386
27
selectie fotos, 3 Mb-3759
FullSizeRender (1)
pot en buiten juni, 3 Mb-1476-2
selectiefotos,3 Mb-9144
huiting, fotos zonder logo-7406
hans bok, 3 Mb-0475
Sterkenburglaan 12,  persp.1 Doorn
selectiefotos, 3 Mb-4
fotos voor magazine-1-5
selectie,3 Mb-2
dbc3fb11-a10c-4eff-9fd8-fb4f6b9230d7

Gazonherstel na droogtestress…

Door de verzengende hitte en hardnekkige droogte van deze zomer, kreeg het gazon het zwaar te verduren. Geel of bruin gras en kale plekken zijn bij velen het resultaat. Geen nood! Gras kan best tegen een stootje. Sommige grassoorten gaan bij extreme droogte en hitte in een soort zomerslaap. Als de groeipunt niet is beschadigd, komt het gras weer tot leven als de bodem opnieuw vochtig wordt. Maar na de droogtestress kan een beetje extra hulp geen kwaad. Lees op de website ons stappenplan om het gras er weer bovenop te helpen.

· Eerst water! Wacht tot het voldoende geregend heeft of maak de grond goed vochtig. De bodem moet eerst voldoende vocht opgenomen hebben voor je met het herstel kunt beginnen.

· Door het langdurige watertekort ontstaat ook een tekort aan voedingselementen. Bemest daarom in de late zomer of in het najaar met de aangepaste najaarsmeststof: DCM gazonmeststof. Deze meststof bevat magnesium en ijzer en kleurt het gazon snel weer groen (tot in het voorjaar!). Ze is ook rijk aan kalium om het gazon te wapenen tegen droogte, vorst en betreding. DCM gazonmeststof zorgt voor een dichte grasmat en vermindert mos.

· Verwijder dood gras en zaai in met een aangepast graszaadmengsel, zoals DCM Riparo Plus. Zaai in de lengte en breedte voor een goede verdeling van het zaad. Dek vervolgens af met een dunne laag DCM Vivimus Gazon om de kieming te versnellen en uitdroging te beperken. Bovendien voorkomt dit product dat de graszaden wegwaaien of opgepikt worden door vogels. Druk of rol daarna lichtjes aan.

· Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen twee gietbeurten uitdroogt. Ga hiermee door tot de kale plekken zijn dichtgegroeid.

Uitnodinging!

Gezelligheid op Huiting klantenavond…

Komt u ook weer op onze gezellige Huiting klantenavond?

Woensdag 21 november van 18.30 – 21.... Lees meer

Agenda:

Woensdag 21 november, 18.30 – 21.30 uur: HUITING KLANTENAVOND
Zaterdag 9 februari, van 10.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 15.30 uur W...
Lees meer

HOVENIERSBEDRIJF EN BOOMKWEKERIJ HUITING ZOEKEN MEDEWERKERS…

Zowel ons hoveniersbedrijf als onze boomkwekerij hebben op dit moment enkele vacatures. Wij hebben op ons familiebedrijf plaats vo... Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl