Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

DE NATUUR ZIT IN ONS HART

Biologisch tuinieren: alles draait om evenwicht

Als hoveniersbedrijf kunnen we eigenlijk niet anders dan duurzaam zijn: we werken in het groen en willen daar zorg voor dragen. We maken zorgvuldige keuzes in machine- en wagenpark, beplanting, bestrijding, verharding, afscheiding, waterafvoer en wateropvang.

Wij durven te stellen dat als je biologisch evenwicht in de tuinen weet te creëren, je bijna geen extra middelen nodig hebt om ziekten en plagen te bestrijden. Als we deze bestrijden doen we dit biologisch.

Het is belangrijk om te kijken naar wat de bodem vraagt. Selectieve meststof is goedkoper en resultaat is beter.

Hoveniersbedrijf Huiting werkt in de tuinen veel met accugereedschap en elektrisch gereedschap. Minder lawaai voor de klant, minder belastend voor hovenier en leefomgeving.

Ons wagenpark proberen we zo up-to-date en zuinig mogelijk te houden. Nieuwe bussen brachten het brandstofverbruik terug.

Een hypermoderne kachel verbrandt houtsnippers van snoeihout uit de tuinen om ons eigen kantoor en de winkel te verwarmen.

Klant krijgt advies over juiste standplaats en andere aspecten die zorgen voor stabiele en ziektevrije bomen. Drachtbomen leveren veel stuifmeel en nectar voor bijen.

Overtollig regenwater vloeit snel weg via halfverharding, waterdoorlatend materiaal of via gazon en beplanting.

Een regenton, sedumdak of natuurlijke vijver vangt regenwater op.

Planten die op de juiste plek (zon, schaduw, grondsoort) staan, hebben minder ingrepen nodig. Diversiteit en jaarrond beplanting is goed voor onze insecten.

Blad in de border is prima als bescherming voor de planten en nuttig voor het hele ecosysteem.

Hederaschermen nemen weinig plek in, geven prachtig groen effect en dragen bij aan verkoeling in de tuin. Leibomen in combinatie met hagen zijn ook zeer geschikt als groene afscheiding.

Huiting hecht aan duurzame relaties waarin lange samenwerking en wederzijds vertrouwen van grote waarde zijn.

Voor meer inspiratie

Graag inspireren wij u met mooie foto’s van onze sfeervolle stijlkamers en onze buitenafdeling vol kleurrijke planten. Ook nuttige tuintips, trends, mooie winacties, interviews met collega’s en gezellige activiteiten delen wij graag met u.

Volg ons op social media!

Contactgegevens

Openingstijden
Ma t/m vr: 09:00–17:30
Za: 09.00–16:00  |  Zo: Gesloten