Menu
foto voor nieuwsbrief, 3 Mb-
IMG_1351
MdR 25918B-11 New Frontiers
lourens, hovenier in tuin, 3 Mb-2386
27
selectie fotos, 3 Mb-3759
MdR 25918C-04 Soft Landing
wilco, 3 Mb-2
FullSizeRender (1)
MdR 25918A-01 Harvesting Elements
hans bok, 3 Mb-0475
MdR 25918B-01 New Frontiers
selectie,3 Mb-2
Sterkenburglaan 12,  persp.1 Doorn
selectiefotos, 3 Mb-4
MdR 25918A-06 Harvesting Elements
hovenier Jan Ruud, 3 Mb-4769
dbc3fb11-a10c-4eff-9fd8-fb4f6b9230d7
selectie,3 Mb-2_1
IMG_7889
MdR 25918C-01 Soft Landing
lourens, 3 Mb-1
selectie, 3 Mb-5019
MdR 25918A-06 Harvesting Elements_1
selectie, 3 Mb-5017

Duurzaam

Het hoveniersvak is een eeuwenoud ambacht dat veel omvat. Een passie voor de natuur en cultuur is onlosmakelijk met dit vak verbonden, de link naar duurzaamheid is voor ons dan ook snel gelegd. Zorg dragen voor onze leefomgeving en het milieu voor nu en in de toekomst is iets wat wij zien als onze verantwoordelijkheid. Ons familiebedrijf richt zich op de toekomst zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van een leefbare wereld en van de schoonheid van de natuur.

Vakkennis

We vinden het erg belangrijk om te investeren in onze werknemers. In de kantine worden vaak gedachten uitgewisseld over ons boeiende vak en drie tot vijf keer per jaar houden we informatiebijeenkomsten om onze hoveniers van de nieuwste inzichten en veel vakkennis te voorzien. Zo zijn er informatieavonden geweest over biologisch tuinieren, vlindertuinen, plantcombinaties, bomen en bemestingsleer. Op deze manier proberen we de kennis van ons mooie ambacht te delen en te vergroten.

Gewasbescherming

Op informatieavonden zoals hierboven beschreven, hebben we het verschillende keren gehad over biologisch tuinieren. Alles draait hierbij om evenwicht. Wij geloven dat als je dit biologische evenwicht in tuinen weet te creëren, je bijna geen extra middelen nodig hebt om ziekten en plagen te bestrijden. Daarnaast kunnen we deze plagen tegenwoordig zeer goed biologisch bestrijden.

Duurzame energie

Bij ons hoveniersbedrijf zit uiteraard een kantoor en naast ons hoveniersbedrijf hebben we ook een tuincentrum. In deze kas werd jaarlijks veel gas verstookt. U leest het goed: werd! Want dat is nu verleden tijd. Toen we goed gingen nadenken over onze afvalstromen, ontdekten we dat wij heel veel grof hout lieten composteren of afvoeren. Dit vonden we jammer, aangezien hout ook prima verstookt kan worden. Inmiddels staat er vlakbij de ons tuincentrum een hypermoderne kachel die onze eigen houtsnippers zeer efficiënt verbrandt. Het was een forse investering die zichzelf niet zomaar terugverdient, maar de natuur zit in ons hart en we nemen graag onze verantwoordelijkheid voor wat betreft het milieu.

Machinepark

Ook ons machinepark proberen wij zo duurzaam mogelijk te houden. Wel is het altijd zoeken naar de balans tussen efficiënt voor de klant werken en duurzaam werken. Inmiddels werken we al enkele jaren met verschillende typen accugereedschap. Van heggenscharen tot kettingzagen. Naast ons gereedschap proberen we ook ons wagenpark zo up to date en zo zuinig mogelijk te houden. De aanschaf van nieuwe bussen bracht bijvoorbeeld het brandstofverbruik terug.

Biologisch

Als hoveniersbedrijf kunnen we eigenlijk niet anders dan duurzaam zijn. We werken in het groen en willen daarvoor zorg dragen. Dit proberen we op allerlei manieren. Niet altijd met grote plannen en investeringen maar met oog voor detail. In de tuinen van onze klanten begint het. Zo proberen we ruimte te creëren voor vogels door bomen te planten en snoeiwerkzaamheden op de juiste tijdstippen uit te voeren. In de meer natuurlijke gebieden laten we het blad liggen en als het kan mag een dode boom blijven staan. We genieten van het groen waarin we werken en we proberen er alles aan te doen om de klant mee te laten genieten. Het is toch heerlijk als klanten een bos bloemen op tafel hebben staan uit eigen tuin?

Boomkwekerij

Op onze kwekerij staan sterke soorten centraal. We gebruiken alleen soort-echte en sterke soorten en adviseren onze klanten over standplaats en andere aspecten die zorgen voor stabiele en ziektevrije bomen. In een wereld die snel verandert, is dit niet altijd even eenvoudig omdat nieuwe ziekten en plagen vaak de kop op steken. Daarom blijven we up to date en zoeken we iedere keer weer naar de beste planten voor uw tuin!

Duurzame relaties

Ons hoveniersbedrijf richt zich in eerste instantie op de klant. Daarin is de tuin onze passie en is de klanttevredenheid ons doel. Ook wat klanten betreft richten wij ons op duurzame relaties waarin lange samenwerking en wederzijds vertrouwen van grote waarde voor ons zijn.

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl