Menu
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (9 van 16)
bk_001 - kopie
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (15 van 16)
bk_007
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (3 van 16)
bk_017 - kopie
bk_008
bk_016
bk_037
bk_010
johan en nieuwe hoeken, 3 Mb-7123

Leibomen

Toepassing

Zit u graag meer privé in de tuin èn meer in het groen? Dan zijn leibomen zeer geschikt voor uw tuin! Leibomen hebben echter nog veel meer fantastische voordelen voor u, uw buren en voor de natuur.

Privacy

Door de compacte vorm zijn deze bomen zeer geschikt voor het afschermen van uw tuin. Deze bomen zijn toepasbaar in de kleinste tuinen. Zo wordt het zicht van de buren op een stijlvolle manier geblokkeerd. Leibomen voegen namelijk echt iets toe aan uw tuin! Daarnaast hebben wij door het ruime assortiment leibomen altijd een boom die bij uw stijl past.

Nostalgie

Uiteraard beschikken wij ook over een collectie klassieke bomen. Wat dacht u van mooie leilindebomen voor bij uw klassieke woning of boerderij?

Leifruit

Toepasbaar in klassieke en moderne tuinen. Wat te denken van fruit uit eigen tuin? Een kale muur of schutting meer charme geven? Meer natuur in uw tuin? Met leifruit haalt u dit alles in één keer in uw tuin. Van de bloei in het voorjaar tot de vruchten in de herfst. Een aanrader voor iedere tuin! Op ons tuincentrum vind u een mooie collectie leifruit.

Assortiment

We hebben vee soorten leibomen en u kunt ze bij ons allemaal rustig bekijken. De wintergroene eik of Photinia zorgt ervoor dat u ook in de winter privacy heeft.

De leipeer zorgt voor optimale beleving in het voorjaar.

De Liquidambar/amberboomgeeft de herfst een gouden randje!

De rode Prunusis net even anders en bloeit erg mooi in het voorjaar.

De plataan geeft u na één jaar al privacy.

Naast deze soorten hebben wij nog vele andere soorten leibomen!

Natuur

Naast voordelen voor u hebben leibomen ook voordelen voor de natuur om u heen. Vogels bouwen regelmatig hun nest in leibomen, bijen profiteren van de bloemen en de bomen leveren natuurlijk zuurstof!

Verzorging

De meeste leibomen kunnen in de herfst of winter helemaal tot aan de hoofdtakken gesnoeid worden. Bij de fruitbomen en de prunus moeten alleen de loten verwijderd worden, de overige takken staan immers al klaar voor de bloei in het voorjaar. Ook in de zomer kan een snoeibeurt geen kwaad, zeker bij de snelgroeiende soorten kan het nodig zijn de boom wat terug te nemen zodat de boom in vorm blijft.

Vraag bij aankoop van de boom om goede snoeitips en uiteraard kunnen onze hoveniers ook langskomen om u te adviseren en te helpen!

Leiboom
Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl