Menu
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (9 van 16)
bk_001 - kopie
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (15 van 16)
bk_007
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (3 van 16)
bk_017 - kopie
bk_008
bk_016
bk_037
bk_010
johan en nieuwe hoeken, 3 Mb-7123

Dakbomen

Toepassing

Deze eenvoudig te verzorgen boom groeit, zoals de naam al zegt, horizontaal op de stam. Daardoor is dit een heerlijke boom voor op het terras. De schaduw die een dakboom geeft is voortreffelijk. De privacy en de beschutting die deze boom creëert maakt het knus en comfortabel! Door de goed te hanteren vorm is dit boomtype geschikt voor bijna iedere tuin en past hij goed in vele ontwerpen!

Assortiment

Op ons tuincentrum hebben we vele dakbomen staan, u kunt ze allemaal bekijken! Het zeer grote blad van een plataan bijvoorbeeld zorgt voor absolute schaduw in het hele seizoen. Ook het grote, donkergroene blad van de moerbei geeft dit effect. De Liquidambar groeit wat minder snel, maar geeft de herfst met zijn bijzondere verkleuring echt een gouden randje!

Verzorging

De meeste dakbomen kunnen in de herfst of winter helemaal tot aan de hoofdtakken gesnoeid worden. Bij de fruitbomen en de prunus moeten de loten verwijderd worden de overige takken staan al klaar voor de bloei in het voorjaar. Ook in de zomer kan een snoeibeurt geen kwaad, zeker bij de snelgroeiende soorten kan het nodig zijn de boom wat terug te nemen zodat de boom in vorm blijft.

Vraag bij aankoop van de boom om goede snoeitips en uiteraard kunnen onze hoveniers ook langskomen om u te adviseren en te helpen!

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl