Menu
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (9 van 16)
bk_001 - kopie
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (15 van 16)
bk_007
HUITNG,BOMENhoek, mei-juni 2013, 2 Mb (3 van 16)
bk_017 - kopie
bk_008
bk_016
bk_037
bk_010
johan en nieuwe hoeken, 3 Mb-7123

Bolbomen

Toepassing

Bolbomen zijn meestal bomen die zijn geënt op een onderstam. De stam van de bolboom groeit dus niet in de hoogte maar alleen in de dikte. Doordat de bomen geënt zijn blijven ze hun bolvorm behouden. Door een jaarlijkse eenvoudige snoeibeurt zijn de bomen makkelijk klein te houden, dit maakt ze zeer geschikt voor een kleine tuin. De onderstam is meestal 180 tot 200 cm hoog, waarna de eerste vertakking van de bolvorm begint.

Bolbomen zijn er in vele soorten en maten. Laat u verassen door de fijne bladeren van de bolacacia, de enorme bladeren van de bolcatalpa, de herstkleuren van de amberboom of één van de andere bomen die gekweekt zijn op onze eigen boomkwekerij.

Natuur

Een bolboom is een zeer goede nestelplaats voor vogels, door de groeivorm is het voor roofvogels en katten erg moeilijk om bij het nest te komen. Met een boom haalt u dus de natuur naar uw tuin.

Snoeitips

Vraag bij aankoop van de boom om goede snoeitips, soms mag de boom tot de knot worden teruggesnoeid, een andere keer is het beter om een kleine kroon te laten zitten om de vorm van de boom beter te behouden en reactiegroei te voorkomen. De bolesdoorn mag niet gesnoeid worden in de winterperiode, de boom kan dan gaan bloeden.

Wij adviseren u graag op ons tuincentrum of komen vrijblijvend langs voor advies.


Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl