Menu
IMG_1351
magazine Hoef en Haag-1-13
lourens, hovenier in tuin, 3 Mb-2386
27
Melissa en Chr selectie fotos Huiting, 3 Mb-7
FullSizeRender (1)
fotos voor magazine-1-5
selectie fotos, 3 Mb-3759
pot en buiten juni, 3 Mb-1476-2
selectiefotos,3 Mb-9144
huiting, fotos zonder logo-7406
hans bok, 3 Mb-0475
Sterkenburglaan 12,  persp.1 Doorn
hovenier Jan Ruud, 3 Mb-4769

Gazonherstel na droogtestress…

Door de verzengende hitte en hardnekkige droogte van deze zomer, kreeg het gazon het zwaar te verduren. Geel of bruin gras en kale plekken zijn bij velen het resultaat. Geen nood! Gras kan best tegen een stootje. Sommige grassoorten gaan bij extreme droogte en hitte in een soort zomerslaap. Als de groeipunt niet is beschadigd, komt het gras weer tot leven als de bodem opnieuw vochtig wordt. Maar na de droogtestress kan een beetje extra hulp geen kwaad. Lees op de website ons stappenplan om het gras er weer bovenop te helpen.

· Eerst water! Wacht tot het voldoende geregend heeft of maak de grond goed vochtig. De bodem moet eerst voldoende vocht opgenomen hebben voor je met het herstel kunt beginnen.

· Door het langdurige watertekort ontstaat ook een tekort aan voedingselementen. Bemest daarom in de late zomer of in het najaar met de aangepaste najaarsmeststof: DCM gazonmeststof. Deze meststof bevat magnesium en ijzer en kleurt het gazon snel weer groen (tot in het voorjaar!). Ze is ook rijk aan kalium om het gazon te wapenen tegen droogte, vorst en betreding. DCM gazonmeststof zorgt voor een dichte grasmat en vermindert mos.

· Verwijder dood gras en zaai in met een aangepast graszaadmengsel, zoals DCM Riparo Plus. Zaai in de lengte en breedte voor een goede verdeling van het zaad. Dek vervolgens af met een dunne laag DCM Vivimus Gazon om de kieming te versnellen en uitdroging te beperken. Bovendien voorkomt dit product dat de graszaden wegwaaien of opgepikt worden door vogels. Druk of rol daarna lichtjes aan.

· Begiet indien nodig en voorkom dat de grond tussen twee gietbeurten uitdroogt. Ga hiermee door tot de kale plekken zijn dichtgegroeid.

SPAARACTIE VOOR BRYNXZ LAMPEN…

Met de donkere wintermaanden op komst, brengen wij een mooie actie aan het licht, een samenwerking tussen Tuincentrum Huiting en A... Lees meer

Agenda:

Vrijdagmiddag 12 en zaterdag 13 oktober: schuurverkoop

Zaterdag 20 oktober, workshop Botanisch Tekenen Herfst

Zaterdag 27 oktober 20... Lees meer

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl