Menu
img_1351
magazine hoef en haag-1-13
27
melissa en chr selectie fotos huiting, 3 mb-7
fullsizerender (1)
fotos voor magazine-1-5
pot en buiten juni, 3 mb-1476-2
sterkenburglaan 12,  persp.1 doorn
selectiefotos,3 mb-9144
mdr dsc_3028
huiting, fotos zonder logo-7406
selectiefotos,3 mb-9106

Eerherstel voor de buxus…

De laatste jaren is het imago van de buxus hard achteruit gegaan. Buxus-schimmel en de buxus-mot waren daar de oorzaak van. Veel mensen hebben daardoor de buxus gerooid. Jammer, want buxus geeft toch een hoogwaardige status aan tuinen en is nog steeds ongeëvenaard als groenblijver die goed in vorm is te snoeien.

We hebben nu de hele serie compleet van TOPBUXUS, een zeer hoogwaardig product en bewezen effectief. Wij zijn voorstander van het aanpakken van buxusproblemen op een niet-chemische manier. Dit deden we al met TOPBUXUS HEALTH-MIX. Het is een bladmeststof met spoorelementen op honderd procent natuurlijke basis, het versterkt de cellen, zodat de plant weerbaarder wordt tegen onheil van buitenaf.

Nu hebben we TOPBUXUS CARPET nieuw in ons assortiment, samen met TOPBUXUS HEALTH-MIX de definitieve oplossing tegen Buxusschimmel. TOPBUXUS CARPET werkt preventief tegen schimmelaantasting. Hiervoor is gekeken naar de aardbeienindustrie. Die brengt stro onder de planten aan, zodat de vrucht de grond niet kan raken en het zand niet in de plant kan spatten. Stro houdt de omgeving van de plant schoner. Dit principe wordt met TOPBUXUS CARPET ook bij de buxus toegepast. Stro is effectief en een heel simpele oplossing, maar geen enkele consument zal stro in zijn tuin gooien. TOPBUXUS CARPET is gebaseerd op dit principe. Het zijn dennennaalden van de zee-den, ofwel de Pinus Pinaster. Door dit onder de buxus te strooien, creëer je een mooi, vochtig klimaat onder het product, dus hoef je veel minder te beregenen. Een voordeel is ook dat er knaagdiertjes en vogeltjes op afkomen. Door het gewoel van deze diertjes blijft het product ook lekker luchtig. Het blijft jaren liggen en je hoeft het maar eens per drie jaar bij te vullen. Je krijgt zo ook prachtige bosgrond in je tuin. Gebruik TOPBUXUS CARPET in combinatie met TOPBUXUS HEALTH-MIX en geniet weer op en top van mooie, groene, schimmelvrije Buxus!

Het is allemaal begonnen met TOPBUXUS GROW. Na veel onderzoek met meststoffabrikanten en onderzoeksinstituten ontdekte Topbuxus de ideale samenstelling voor de juiste basismeststof. Dit resulteerde in het eerste product TOPBUXUS GROW. Het is belangrijk dat de buxus veel zwavel, magnesium, calcium en kali kan opnemen op de juiste momenten van het jaar. Daarnaast is de juiste NPK-verhouding essentieel. De buxus heeft op het moment dat hij nieuw schot maakt, een grote hoeveelheid aan voeding nodig. TOPBUXUS GROW kan hiervoor zorgen.

TOPBUXUS XENTARI is het middel dat gebruikt wordt ter bestrijding van de buxusrups. Een middel dat zowel preventief als curatief is te gebruiken. Wanneer de rups van de bladeren eet, wordt de bacterie in zijn maag giftig, waardoor hij binnen een uur stopt met eten en binnen 24 uur verdwijnt. Daarbij is het niet schadelijk voor mens en dier, waaronder bijen. Het mooie hiervan is dat je de rups ook niet hoeft te raken. Je spuit op de plant, zit er geen rups in, dan is er ook geen schade. Als er wel een rups in zit, dan eet die van het blad en een dag later is hij weg.

Agenda:

Woensdag 4 april: Roefeldag Vianen (kindersnuffelstage)

Donderdag 5 april, 18.00 – 21.00 uur: Huiting Klantenavond

Zaterdag 14 april... Lees meer

Vanaf nu verkrijgbaar:

Bloemen- en groentezaden!

Inschrijven nieuwsbrief
Fotografie: Manon Visser / kleurengroen.nl